digitale multimeters
7 april 2014

Handhelds van een bekend merk

FLIR onthult nieuwe lijn met test- en meetinstrumenten

Bij de naam FLIR denk je onmiddellijk aan warmtebeeldcamera’s. Deze combinatie van naam en product is zo sterk dat op vele plekken elke warmtebeeldcamera, ook die van een ander merk, een Flir genoemd wordt. Sinds kort moet daar een verandering in komen, want FLIR is namelijk met de introductie van hun nieuwe lijn meetapparaten niet alleen meer de specialist op het gebied van thermografie.

Omdat er meer te meten is dan warmte, heeft FLIR het roer omgegooid en is onlangs gekomen met een serie handheld meetinstrumenten voor andere grootheden, zoals spanning en stroom. Het nieuw productassortiment omvat een geavanceerde digitale multimeter, twee stroomtangen, een spanningsdetector, een vochtmeter en een videoscoop. Men baseert deze lijn op de 50 jaar ervaring als wereldleider op het gebied van warmtebeeldtechnologie. Binnen deze discipline heeft men niet alleen een naam opgebouwd, maar weet men ook hoe je hoogwaardige meetinstrumenten moet maken. Deze nieuwe test- en meetinstrumenten voldoen dan ook aan dezelfde normen die men gesteld heeft voor kwaliteit en betrouwbaarheid die we kennen van de warmtebeeldcamera’s. Volgens eigen zegge heeft men al vanaf de eerste ideeën omtrent deze nieuwe lijn de meetinstrumenten ontwikkeld met het oog op functies van de allerhoogste kwaliteit ter ondersteuning van de praktische behoeften van de gebruikers zoals geavanceerde diagnostiek, hogere productiviteit en betere connectiviteit.

Elektrische grootheden
Deze splinternieuwe lijn met test- en meetproducten bevat drie meters voor elektrische grootheden, namelijk de FLIR DM93, de FLIR CM83 en de FLIR CM78. Alle drie worden gekenmerkt door een groot/helder LC-scherm, heldere dubbele LED-werkverlichting om donkere werkgebieden mee te verlichten, Bluetooth-connectiviteit met mobiele Android-apparaten waarop de nieuwste mobiele FLIR Tools-app is geïnstalleerd en de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met FLIR-warmtebeeldcamera’s die geschikt zijn voor METERLiNK, zodat elektrische metingen realtime kunnen worden ingesloten in IR-beelden.

Voor het complete artikel klik hier

Voor meer informatie over de nieuwe test- en meetinnovaties van FLIR klik hier

Meer nieuws van FLIR Systems Inc
Meer nieuws over digitale multimeters
Meer nieuws over Test- en meetinstrumenten