Achtergrond
30 september 2010

‘Fit for the Future’

Raakt kern bezoekers Industriële Week 2010

Industrial Processing, Macropak, Aandrijftechniek en Industry & Automation, de vier toonaangevende beurzen binnen de Industriële Week 2010, worden voor het eerst georganiseerd onder één overkoepelend thema: ‘Fit for the future, we know how!’.

Met focus op de toekomst legt beursorganisatie VNU Exhibitions de link naar een positieve, schone industrie met innovatieve producten, oog voor duurzaamheid, efficiency en de match tussen bezoeker en exposant.

5 subthema’s
Annette Bos, project manager Aandrijftechniek en Industry&Automation bij VNU Exhibitions, wil met het centrale thema een industrie laten zien die fit is voor de toekomst. Het verbindende thema speelt in op actuele onderwerpen en biedt zowel exposanten als bezoekers handvatten voor inspirerende en renderende contacten. Concreet zijn er vijf subthema’s; energie, milieu, partnership, innovatie en veiligheid.
Egbert Stremmelaar, voorzitter van brancheorganisatie FEDA, is ervan overtuigd dat de bezoeker de Industriële Week door het overkoepelende thema nog meer gaat beleven. Technische specificaties haal je van internet, maar netwerken en nieuwe ideeën ontwikkelen doe je op de beursvloer. De FEDA staat voor promotie van de branche, het overdragen van kennis en het netwerken. Drie elementen die niet alleen prominent terug te vinden zijn in het centrale beursthema, maar ook in het FEDA beursconcept ‘Insperience’. Dit uitgangspunt is terug te vinden op het FEDA collectief in hal 2 B049. Ook direct bij binnenkomst van Aandrijftechniek zullen de bezoekers de wereld van Aandrijven en Automatiseren op unieke wijze beleven. Het centrale pad zal u als vanzelf over de beurzen Aandrijftechniek en Industry & Automation en langs alle sectoren leiden.
Michaël Nieuwesteeg, directeur van het Nederlands Verpakkings Centrum, partner van en exposant op Macropak, vindt het beursthema goed gekozen als het om het verpakken van producten gaat. Iedere seconde worden wereldwijd 100.000 producten verpakt. Dat zijn evenzoveel kansen voor de Nederlandse industrie, logistieke sector en retail.
Volgens Frans Bakker, vice voorzitter van de Machevo & Bulk Vereniging, partner van en exposant op Industrial Processing, is ‘Fit for the Future’ een thema dat zeker aanslaat in een continue veranderende wereld en omgeving. Het blijkt dat je in de procesindustrie alleen maar vooruit komt als je als bedrijf innoveert en bestaande en nieuwe markten blijft ontdekken. 

Meer informatie www.industrieleweek.nl 

Voor het complete artikel klikt u hier