Elektronicaketen staat sterk op de beurs
Electronics & Automation 2009 toont wat samenwerking is binnen de elektronica.
Voor de elektronica-industrie is het weer bijna zover: op 27, 28 en 29 mei 2009 vindt de vakbeurs Electronics & Automation plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Ongeveer 130 bedrijven presenteren zich die dagen om de bezoeker op de hoogte te brengen van innovaties en mogelijkheden van elektronica. Deze beurs toont sterk de kracht van samenwerking in de elektronicaketen. Het conferentieprogramma komt voort uit deze samenwerking. Voor de bezoeker is de samenwerking te beleven aan de mogelijkheid live een elektronicagadget te produceren dat mogelijk is geworden door de nauwe samenwerking van een groot aantal exposanten.
Elektronica ontwikkelen en produceren is veelal een proces waarbij meerdere bedrijven nauw samenwerken om tot een goed eindresultaat te komen. Hierbij moet u denken aan de samenwerking tussen ontwikkelbedrijven, softwareontwikkelaars en de firma’s die het uiteindelijke product maken. In deze keten spelen ook de leveranciers van onderdelen een grote rol om op het gewenste moment afgepast de onderdelen die nodig zijn aan te leveren. Deze samenwerking is door de organisatie als speerpunt van de beurs naar voren gebracht, maar zoals op elke beurs mag u ook op dit evenement weer het nodige verwachten aan nieuwe producten en diensten die door de exposanten getoond worden. Een eerste selectie hebben wij voor u al gemaakt. Een groot deel van het productnieuws in deze uitgave is namelijk gewijd aan hetgeen op de beurs te zien is.
Live productie
Om te laten zien hoe de samenwerking binnen de elektronica-industrie functioneert, hebben een groot aantal exposanten hun medewerking verleend aan de ontwikkeling en productie van een gadget dat tijdens de beurs door de bezoekers in elkaar gezet wordt op verschillende stands. Zo zal er een productielijn komen te staan waar in drie dagen tijd 2.000 gadgets geproduceerd worden. Alleen al deze productielijn is de moeite waard om te bekijken. De lijn is opgebouwd door verschillende bedrijven en laat zien hoe apparatuur van verschillende firma’s kunnen samenwerken.
Bij het gadget gaat het om een wireless sensor temperatuurmeter die ontwikkeld is door een lid van de Development Club, namelijk Engineering Spirit. De live productie wordt uitgevoerd door circa 15 bedrijven, die specifieke productieapparatuur in een productielijn hebben verzameld. De geproduceerde printplaten worden verdeeld over de stands van de deelnemers. Hier moeten de bezoekers de printplaten en andere componenten gaan halen. Op deze manier gaan de bezoekers bewust naar een aantal stands toe en zien daardoor meteen ook wat voor producten of diensten er door de desbetreffende firma aangeboden worden.
Voor het complete artikel klikt u hier