Achtergrond
18 mei 2011

Electronics & Automation leeft

Driedaagse beurs en technologieconferentie in de Jaarbeurs Utrecht

Binnenkort is het weer zo ver en zal de driedaagse beurs en technologieconferentie Electronics & Automation 2011 plaatsvinden. Van 25 tot en met 27 mei zullen in de Jaarbeurs Utrecht naar verwachting 130 bedrijven hun producten en diensten presenteren. Al in een vroeg stadium werd duidelijk dat Electronics & Automation 2011 leeft. In korte tijd na het openen van de inschrijving was de beursvloer al voor driekwart gevuld. De elektronicabranche is net als de uitzendbranche veelal de voorbode van economisch herstel. Dit signaal geeft aan dat het een mooie beurs belooft te worden.

Naar verwachting verenigen van 25 tot en met 27 mei 130 elektronicabedrijven zich op de beursvloer van Electronics & Automation 2011 en zullen er rond de 4.300 bezoekers naar de Jaarbeurs komen. Zij krijgen de mogelijkheid om naast het bezichtigen van de aanwezige stands en een aantal collectieve paviljoens deel te nemen aan het al bijna traditionele gadgetproject. Ook dit jaar heeft men weer voor deze manier van beursbezoek gekozen omdat dit project zorgt voor een ruime mate van interactie en beleving op de beursvloer. Maar liefst tweeduizend gadgets, dit jaar een elektronische tol, worden vergeven. De bezoeker moet er echter wel wat voor doen om de gadget mee naar huis te mogen nemen. Naast het beleven van de LIVE productie moet de bezoeker die deelneemt aan het gadgetproject de elektronica, batterijen en plastic onderdelen ophalen bij diverse stands. Voordat de zogenoemde ‘Spinner’ echter geprogrammeerd wordt, moeten testen op geluid en rotaties worden volbracht.
Voor de specifieke focus op technologie worden in de congreszalen zes seminars georganiseerd die dit jaar gratis zijn voor alle bezoekers. Een van de seminars is ‘Het beste idee van Electronics & Automation’ waarbij de nadruk ligt op de beste innovaties van deelnemende bedrijven (zie ook het artikel over dit onderwerp elders in deze e-totaal). Naast dit seminar wordt in het conferentieprogramma ook aandacht geschonken aan draadloze technologie, Man Machine Interface en de traceability in het productieproces. Allemaal voorbeelden waar de elektronicaketen in de Benelux concurrentievoordelen heeft.

De Spinner wordt terplekke geproduceerd
In samenwerking met twintig elektronicaproductie- en equipementbedrijven wordt op de beursvloer wederom een productielijn samengesteld. De elektronica voor de gadget wordt LIVE geproduceerd in een paviljoen dat centraal in de beurshal staat. In dit paviljoen zal wederom een keur aan innovatieve productiemachines aanwezig zijn. De machines worden vlak voor de beurs geïntegreerd tot een complete productielijn. Daarbij moet u bedenken dat het gaat om machines van diverse leveranciers die allemaal op de juiste manier gekoppeld moeten worden om er voor te zorgen dat de productie van de gadget ook daadwerkelijk goed zal lopen.
U kunt zich indenken dat er maanden aan voorbereiding nodig zijn geweest om er voor te zorgen dat de productielijn goed samengesteld kan worden.

Voor meer informatie en om u te registreren: www.eabeurs.nl

Voor het complete artikel klikt u hier

 

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches