Achtergrond
12 mei 2011

Draadloos in een productieomgeving

Een gratis seminar over de mogelijkheden van draadloze communicatie

In de mobiele communicatiewereld (onder andere mobiele telefonie en internet) is draadloze technologie volledig geaccepteerd. In de maakindustrie wordt er steeds meer gekeken naar draadloze oplossingen, maar er kan nog niet van een volledige acceptatie gesproken worden. Tijdens het seminar Draadloos in een productieomgeving worden verschillende aspecten zoals protocollen, valkuilen, voor- en nadelen bij het toepassen van draadloze test-, meet-, controle- en bewakingsnetwerken besproken. Kennis en ervaringen worden gedeeld en uitgewisseld met de aanwezigen.

Speciaal voor de systeemontwikkelaars/integrators, meet- en regel technici, installateurs, bedrijfskundigen, kwaliteitsmanagers, netwerkspecialisten, technisch en productie management en inkopers wordt op 26 mei, tijdens de beurs Electronics & Automation 2011 het seminar ‘Draadloos in een productieomgeving’ gehouden. Van 9.00 uur tot 12.00 uur wordt u helemaal bijgepraat over alle ontwikkelingen op dit gebied. Gedurende de ochtend zullen er zes verschillende lezingen gegeven worden, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om bij te wonen. Net zoals de beurs is ook dit seminar gratis te bezoeken als u zich vooraf aanmeldt via de site van de beurs Electronics & Automation (www.eabeurs.nl).
Het seminar wordt gegeven in de Marijkezaal van Jaarbeurs Utrecht. Het programma begint op 26 mei om 8.30 uur met de ontvangst waarna dagvoorzitter Martin van den Brandt van T&M Systems het seminar zal openen. Daarna zal Maurice van TMC Electronics de eerste lezing geven.

Systemen draadloos verbinden en verbonden houden
Maurice Kwakkernaat heeft ruim 10 jaar ervaring op het gebied van mobiele en draadloze communicatietechnologie (foto 1). Hij promoveerde in 2008 op het gebied van draadloze propagatie in mobiele communicatie netwerken. Sindsdien is hij werkzaam bij TMC als consultant en specialist op het gebied van draadloze communicatie, radar en sensor technologie.
De groeiende vraag naar robuuste mobiele en draadloze (sensor) netwerken vormt een uitdaging bij het gebruik van bestaande communicatie technieken. In zijn lezing geeft Maurice een overzicht van een aantal veel gebruikte en nieuwe draadloze en mobiele communicatietechnologieën. Er zal ingegaan worden op de huidige trends, de verschillende eigenschappen, de toepasbaarheid en de fenomenen die een rol spelen. De nadruk ligt hierbij op betrouwbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit. Welke zaken spelen een rol bij tijdkritische systemen,wat is het effect van grote aantallen nodes en op welke manier speelt de omgeving een rol? Kortom, waar liggen in de praktijk de knelpunten?

Meer informatie over alle seminars en de beurs Electronics & Automation en informatie over opgave voor deelname is te vinden op www.eabeurs.nl.

Voor het complete artikel klikt u hier

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches