Beurzen, congressen, seminars, events
24 februari 2014

Beurs World of Technology & Science

Het grootste industriële trefpunt van Nederland

FHI en FEDA zijn een samenwerkingsverband aangegaan met betrekking tot de organisatie van de beurzen van beide organisaties. Samen organiseren ze nu de beurs World of Technology & Science, een beurs waar technologie en wetenschap samen komen in vier deelbeurzen, te weten World of Automation, World of Laboratory, World of Electronics en World of Motion & Drives. De totale beurs weerspiegelt hiermee de totale keten van technologie.

Het samen optreden van de vier branches die FEDA en FHI vertegenwoordigen, bundelt krachten en biedt daarmee duidelijke voordelen voor de bezoeker. De beide brancheorganisaties zullen elk een deel van de beurs voor hun rekening nemen. Zo zal FEDA o.a. beursprojecten voor de World of Motion & Drives ontwikkelen en komt ‘World of Electronics’, ‘Automation’ en ‘Laboratory’ uit de hoek van FHI (zie figuur 1). Daarnaast vinden er gelijktijdig ook drie industriële beurzen vanuit VNU plaats (Industrial Processing, Macropack en Industrial European Dairy Show). Op deze manier ontstaat het grootste industriële trefpunt van Nederland.
Het enthousiasme voor de beurs uit zich in eerste instantie in de concrete inschrijvingen maar ook in aanmeldingen voor beursprojecten als de gadget, Development Club paviljoen, Testtechnologie- en PLOT paviljoen. Bedrijven die bij afgelopen editie van HET Instrument niet aanwezig waren maar nu wel inschrijven, zijn zeer te spreken over de samenwerking met waardoor het aantal exposanten en bezoekers vanuit de industriële automatisering fors toeneemt.

WoTS seminar
Naast de beurs zijn er natuurlijk ook de diverse seminars. Met de voorlopige titels ‘Elektronicatrends in industriële toepassingen’ en ‘Succesvolle elektronicatoepassingen’ is de insteek helder. De elektronicamarkt laat de Nederlandse industrie zien welke nieuwe mogelijkheden er door elektronica zijn. In het seminar over elektronicatrends wordt ingezoomd op ontwikkelingen als wireless, user interfaces en LED. In het seminar ‘succesvolle elektronicatoepassingen’ staat het proces centraal. Waar begin je met ontwikkelen, wanneer wordt er getest en wie neemt welke beslissing?
Wireless Monitoring, machine-to-machine communicatie, user interfaces, complexe adaptieve systemen (CAS) en de verschuiving van software naar embedded systemen zijn belangrijke trends binnen industriële automatisering. Bij vrijwel al deze trends speelt elektronica een belangrijke rol. Tijdens World of Technology & Science zal ook over dit onderwerp een seminar georganiseerd worden.

Exciting Technology
Interactie tussen exposanten en bezoekers, het presenteren van innovaties en beursbeleving zijn belangrijke kenmerken van World of Technology & Science 2014. Daarom worden verschillende organisaties zoals hoge scholen, universiteiten en instellingen die ‘Exciting Technology’ op de beursvloer kunnen tonen, benaderd voor een samenwerking. Er wordt gekeken naar aansprekende projecten die interessant zijn voor bezoekers uit technologie en wetenschap. Concreet betekent dit dat er projecten en instanties zoals First Lego League en DutchSpace aanwezig zijn die inspiratie en enthousiasme over de mogelijkheden van technologie kunnen overbrengen. Ook wordt er ruimte gecreëerd voor de Technische Universiteit Eindhoven die met hun voetbalrobots in actie komen en wordt er nog gesproken met onder andere NFI en het ministerie van Defensie.
De beurs World of Technology & Science die gepland staat op 30 september 2014 tot en met 3 oktober 2014 in Jaarbeurs Utrecht, wordt hiermee een bruisende beurs die u niet mag missen. Noteer daarom de data alvast in uw agenda.

Meer informatie is te vinden op www.wots.nl

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events