Beurzen, congressen, seminars, events
1 maart 2017

Beurs E&A 2017

Electronics & Applications, slim product, slim gemaakt

Stond de A in E&A voorheen voor automation, nu heeft de A een andere betekenis gekregen, namelijk Applications. Met deze verandering van de naam omvat de beurs een bredere doelgroep, want nu valt de gehele elektronica-industrie onder de noemer van de beurs – een industrie die vooral slimme producten maakt die ook nog eens op een slimme manier geproduceerd worden.

Een nieuwe naam, een nieuwe hal en een nieuwe focus zijn de pijlers van de elektronicabeurs die gehouden wordt van dinsdag 30 mei tot en met donderdag 1 juni 2017 in de Jaarbeurs Utrecht. Elektronica wordt een steeds belangrijker onderdeel van producten en dit wordt door deze beurs onderstreept. De bezoekers ontmoeten hier de totale keten, een keten die bestaat uit bedrijven die zich bezig houden met componenten, productie en productieapparatuur, ontwikkeling en vormgeving en uiteraard met meet- en testapparatuur. De beurs is kortom de plek voor de engineers maar ook voor niet-techneuten die op zoek zijn naar de basis van slimme producten die, slim gemaakt zijn.

Seminars
Iedere ochtend vinden er drie seminars plaats. De concepttitels zijn: 1. Tomorrows Electronics, 2. Optimaliseren elektronicaketen (Design for X), 3. Internet of Things, 4. Vision systems, 5. Embedded software (security, performance), 6. User Interface Design, 7. Developing for (personal) healthcare, 8. Productontwikkeling & electronics, en 9. Zelf lerende productielijn / Donkere fabriek.
Twee seminars tijdens E&A gaan in op die toekomst namelijk: Tomorrows Electronics en Toekomst van elektronicaproductie. ‘Tomorrows Electronics’ is het seminar dat interessant is voor iedereen die er belang bij heeft om te weten hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Daarentegen is ‘Toekomst van elektronicaproductie’ interessant voor iedereen die elektronica produceert of laat produceren. Wat zijn de trends en hoe is een elektronicaproducent klaar voor de toekomst? Hoe ver gaat de invloed van software en kan software al het handwerk vervangen? En tenslotte: hoe ver zijn de koplopers al?
Met de embedded software bedrijven worden ook twee seminars ingevuld te weten:
Embedded software for connected devices – een seminar met concrete tips om de juiste keuzes te maken, want keuzes die in het begin van het proces gemaakt worden zijn van groot belang voor de uiteindelijke prestaties.
FPGA for real time data processing – Steeds meer toepassingen krijgen meer data te verwerken. Data die real time verwerkt moet worden omdat er direct een actie uitgevoerd moet worden. FPGA’s worden in het embedded design toegepast om data snel te verwerken. Tijdens dit seminar krijgen bezoekers een overzicht van de ontwikkelingen en concrete tips om data sneller, veiliger en eenvoudiger te verwerken.

>>Lees hier het complete artikel  

meer informatie over de beurs leest u op  www.eabeurs.nl .

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events