Datacommunicatie
5 juli 2012

Betaalbare communicatie met machinebesturingen

Met een slimme manier om communicatie veilig te maken

Raster Products introduceerde onlangs de eWON Cosy, een geheel nieuwe productfamilie Ethernet switches. De Cosy is een zeer gemakkelijk te configureren en betaalbare oplossing voor het verbinden van PLC-besturingen met internet om zo op afstand service uit te kunnen voeren of het proces in de gaten te houden. Daarbij ligt de kracht niet alleen in de switch zelf maar ook in de manier waarop de switch overal via internet te benaderen is. eWON heeft namelijk een slimme manier bedacht om te voorkomen dat ongewenste bezoekers het netwerk binnen kunnen komen.

Vaak zie je dat nieuwe productreleases vol zitten met nieuwe functies. De Cosy van eWON doet het tegendeel. De webinterface van de Cosy is in vergelijking met eerdere producten van eWON sterk vereenvoudigd. Hetzelfde geldt voor de ingebruikname en bediening. Wat gebleven is, zijn de mogelijkheden: up- en download van (PLC)-software, toegang tot IP-camera’s, HMI en remote PC en dat alles geheel via een veilige weg.
De Cosy 141 is uitgerust met een 4-poorts Ethernet switch voor aansluiting op het locale machinenetwerk, een WAN-Ethernetpoort voor internet via het locale fabrieksnetwerk en een seriële poort voor communicatie met een serieel device. De Cosy 141 heeft ook een ingebouwde gateway voor de omzetting van protocollen van Ethernet naar serieel.
De belangrijkste eigenschap van de Cosy is de directe verbinding via internet tussen gebruiker en machinebesturing. PLC’s van bekende merken zijn met de Cosy op afstand net zo toegankelijk als wanneer de gebruiker naast de bewuste machine staat. Door middel van de Cosy kan elke gebruiker programmeren, instellingen veranderen en een transparante communicatie opzetten volgens de meeste PLC-protocollen.
Hiervoor hoeft de eindgebruiker van de machine geen inkomende poort van zijn firewall open te zetten. Een speciaal systeem zorgt voor een veilige communicatie zonder dat derden hierop in kunnen breken.
Serge Bassem, de CEO van eWON zegt hierover: De COSY vervangt het van oudsher bekende modem. Het maakt een einde aan trage verbindingen en tijdverslindende downloads. Met de eWON COSY productfamilie gaan machinebouwers en OEM-ers sneller live met hun machines en verdienen zij hun investering eerder terug door vermijding van onnodige bezoeken bij de klant.

Voor het complete artikel klikt u hier

Meer nieuws van Raster Products B.V.
Meer nieuws over Datacommunicatie
Meer nieuws over schakelsystemen (switches) en routers