oscilloscopen
26 juni 2014

Acht kanalen en touch screen displays

Twee nieuwe oscilloscopen met handige gebruikersinterface

De WaveSurfer 3000 en de HDO8000 zijn twee nieuwe series oscilloscopen van Teledyne LeCroy. De eerste valt op door de MAUI Advanced User Interface en het touch screen van 10,1 inch, terwijl de tweede als belangrijke vernieuwing het aantal ingangen heeft. Bij de HDO8000 gaat het namelijk om een oscilloscoop met 8 ingangen en een 12,1 inch display die vooral heel handig is bij metingen aan energie-gerelateerde systemen. Te noemen valt driefase-omvormers of de elektronica in elektrische auto’s. Bij dergelijke metingen heeft u aan vier kanalen niet genoeg en is een oscilloscoop met 8 ingangen ruim bemeten om tegelijkertijd alle belangrijke signalen zichtbaar te maken.

De WaveSurfer 3000-serie oscilloscopen (figuur 1) uit het middensegment is uitgerust met een multimodal affective user interface (kortweg MAUI). Deze geavanceerde user interface, voorheen alleen beschikbaar op high-end oscilloscopen, zorgt voor een naadloze integratie van de uitgebreide toolset voor metingen en de multi-instrumentmogelijkheden. Daarbij heeft men er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat het apparaat intuïtief te bedienen is op een manier die we ondertussen ook kennen van de hedendaagse smartphones. Een oscilloscoop dus met een touch screen van ruim 10 inch die verkrijgbaar is in bandbreedtes van 200 MHz tot 500 MHz, met 10 Mpts/ch geheugen en een sample rate van maximaal 4 GS/s. Naast de traditionele oscilloscoopfunctionaliteit heeft de WaveSurfer 3000 een groot aantal multi-instrument mogelijkheden, waaronder een golfvormgenerator met een ingebouwde functiegenerator, een protocolanalyzer met seriële data trekker en decoder, en een 16 kanaals logicanalyzer.
Door de combinatie van een snelle golfvorm update rate van 130.000 golfvormen per seconde, het uitgebreide geheugen en de WaveScan zoekfunctie is de WaveSurfer 3000 een uitstekend hulpmiddel voor het vinden van afwijkingen in een lange reeks golven. De geavanceerde ingangen voor actieve probes bieden een enorme flexibiliteit voor het meten van hoge spanningen, hoge frequenties, stromen of differentiële signalen.

Voor het complete artikel klik hier

Voor meer informatie over Teledyne LeCroy klik hier http://teledynelecroy.com/

Meer nieuws van Electrometric
Meer nieuws over oscilloscopen
Meer nieuws over Test- en meetinstrumenten