Safety App voor functionele veiligheid

De Safety App van Phoenix Contact is vanaf nu gratis verkrijgbaar in de App Store. Als eerste toepassing over dit onderwerp is het een handig hulpmiddel voor machinebouwers en gebruikers van de Machinerichtlijn en DIN EN ISO 13849-1.

Met de App leren gebruikers interactief meer over afzonderlijke onderwerpen en krijgen ze begrip voor de samenhang. Naast actuele informatie over functionele veiligheidstechniek biedt de toepassing de volgende functies:
• Voor de beoordeling van een machine wordt aan de hand van een checklist nagegaan of er wordt voldaan aan de belangrijkste eisen van de Machinerichtlijn. Eventuele onduidelijkheden kunnen zo aan het licht worden gebracht. Een overzicht van de criteria waaraan is voldaan en de nog openstaande punten kunnen als pdf worden gebruikt voor verdere bewerking.
• Illustratieve bepaling van het vereiste prestatieniveau met de risicograaf voor veiligheidsfuncties volgens DIN EN ISO 13849-1.
• Illustratieve bepaling van de MTTFd-waarde, de tijd tot een gevaarlijke uitval van delen van de besturing met een veiligheidsfunctie volgens DIN EN 133849-1.

Beurs Elektrotechniek 2011, standnummer 07.C010