Grootschalige samenwerking scholen en bedrijfsleven Noord-Nederland

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Bakkeveen is het startschot gegeven voor een grootschalig samenwerkingsproject tussen onderwijsinstellingen en het technisch bedrijfsleven in Noord-Nederland.

In totaal gaat het daarbij om 250 bedrijven, 30 vmbo-scholen en de vijf ROC’s. Het hoofddoel is om de instroom in het technisch beroepsonderwijs te bevorderen en daarmee meer jongeren te laten kiezen voor een technisch beroep. Met het project is een bedrag van € 91.000,- gemoeid. De scholen en bedrijven worden bijeengebracht in veertien zogenaamde TechNet-kringen. Deze worden in de regio Noord ontwikkeld op basis van de BTOLPI-samenwerkingsverbanden (Bedrijfstakoverleg Metaal en Lokaal Platform Installatietechniek) en de initiatieven van Technomatch. TechNet is een project van TechniekTalent.nu, een landelijk samenwerkingsverband van 31 organisaties uit de technische sector en het Platform Bèta Techniek.

Meer informatie geven Erik Yperlaan, voorzitter van het directeurenoverleg van TechniekTalent.nu, (0172) 521 500 of Hans Corstjens, directeur Platform Bèta Techniek, (070) 311 9711.