DIN EN ISO 9001 Certificering voor VIPA GmbH

Het kwaliteitsmanagement van automatiseringsspecialist VIPA is bekroond met de ISO 9001 certificering voor het volledige bereik van de „besturingssystemen en bedieningsystemen voor de automatiseringstechniek".

De certificatie audit is uitgevoerd door TAW Cert Gesellschaft mbH voor kwaliteitsmanagement systemen en personeel. Vanaf het begin stond vast dat naast het behalen van het certificaat voor een verbeterd en gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem, het dé mogelijkheid was om de bestaande bedrijfs- en organisatiestructuur van de snel groeiende bedrijfsgrootte aan te passen.
De uitvoering leidde uiteindelijk tot de conclusie dat veel doelstellingen ruimschoots overtroffen werden.
Alle processen van het award-winnende bedrijf zijn gestructureerd en overzichtelijk weergegeven in een elektronisch systeem voor kwaliteitsborging. Interne audits van alle processen zoals regelmatig klantenenquêtes zorgen voor een duurzaam verbeteringsproces. Vanaf het begin was een zeer belangrijk aspect de betrokkenheid van alle werknemers in het informatie- en besluitvormingsproces. Het was duidelijk dat een succesvolle uitvoering van de bepalingen grotendeels afhankelijk was van de motivatie van de medewerkers. Met het uitgeven van het certificaat is het proces nog niet afgerond en zal worden gecontinueerd.
„Sinds 25 jaar is onze bedrijfsfilosofie, het bestaande gestaag door te ontwikkelen en te verbeteren om onze klanten kwalitatief hoogwaardige producten en diensten aan te bieden. De ISO certificering onderstreept deze bewering”, aldus oprichter en CEO Wolfgang Seel.