Al Gore en Arubaanse minister-president bewonderen Delftse waterstofkart

Op woensdag 29 september presenteerde het Delftse waterstofteam Greenchoice Forze hun waterstofkart aan de Nobelprijswinnaar en voormalig vicepresident van de VS, Al Gore. "Ik ben erg geïnspireerd door de waterstofkart, het is een prachtige technologie", aldus Al Gore.

– afbeelding:Minister-president Mike Eman in de Delftse waterstofkart –

De Delftse studenten waren in Aruba voor het internationale congres ‘Aruba goes green’, dat door de Arubaanse regering werd georganiseerd om duurzame technologie op het eiland te promoten. Om de bij het evenement behorende beurs te openen, denderde de Arubaanse minister-president Mike Eman op vrijdag 1 oktober j.l. in de groene racewagen over de boulevard van Oranjestad. “Aruba zet groots in op duurzame innovatie en de Delftse waterstofkart is hiervan een prachtig voorbeeld. Hij haalt een topsnelheid van ruim 120 km/uur en stoot hierbij slechts een glaasje water uit”, aldus minister-president Eman.

‘Aruba goes green’
Tijdens het congres presenteerden sprekers als Al Gore en Wubbo Ockels hun kijk op duurzame technologie. De Delftse waterstofkart past goed bij het thema en gedurende het evenement showden de studenten van de TU Delft enthousiast de duurzame auto aan geïnteresseerde bezoekers. Daarnaast was de waterstofkart op zondag 3 oktober ook op de Palo Marga dragstrip te zien, waar het tijdens een dragrace het publiek kennis liet maken met de sensatie van racen op waterstof. Op 19 augustus hadden de Delftenaren op het Haagse Spuiplein al laten zien dat hun schone kart het wint van een vervuilende benzinekart en tijdens het evenement ‘Aruba goes green’ werden ook de Arubanen overtuigd van deze technologie.

Racen op waterstof
Het bijzondere van de kart is dat hij gebruik maakt van een brandstofcel die waterstof en zuurstof uit de lucht omzet in zuiver water en elektriciteit. ‘Rijden op waterstof heeft de toekomst” zegt teamleider Wouter Krul. “Dit laten wij zien door ermee te racen. Het enige wat uit onze uitlaat komt is zuiver water. Zodra het waterstof met behulp van groene energie wordt geproduceerd, is de schadelijke uitstoot dus 0,0%.” 

Wouter Krul
Team manager Greenchoice Forze
+31 (0) 627255821
w.krul@greenchoice-forze.com
www.greenchoice-forze.com