Yes!Delft startup Salusion wint Shell LiveWIRE Award 2010

Yes!Delft technostarter Salusion heeft de Shell LiveWIRE Award 2010 gewonnen voor de beste technische innovatieve ondernemer van Nederland. Salusion ontwikkelt draadloze incontinentie-notificatiesystemen met wegwerpbare sensorsticker die de juiste timing van verschoning van incontinentieverbanden mogelijk maakt. Naast de juryprijs en bijbehorende cheque van 10.000 euro won het bedrijf ook de publieksprijs van 2.500 euro.

 

afbeelding: Gerard Vaandrager en Benno Groosman van Salusion met de jury- en publieksprijs (Foto: Shell LiveWIRE)

Juryvoorzitter Louis Hoeks noemde Salusion de terechte winnaar: “Zij combineren een ogenschijnlijk simpel maar maatschappelijk relevant product met goed ondernemerschap en een solide financiering,”. In een reactie feliciteert de minister van Economische Zaken, Maxime Verhagen, de winnaar van de LiveWIRE Award. “Salusion is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat ondernemerszin combineert met lef en ambitie. Dit soort ondernemers zijn de vernieuwers van het bedrijfsleven en vormen het fundament onder toekomstige economische groei,” aldus Verhagen. “Dat zowel vakmensen als het publiek voor ons hebben gekozen is natuurlijk een enorme erkenning,” vertelt Benno Groosman, die met mede-eigenaar Gerard Vaandrager de prijzen in ontvangst nam.

Meer informatie
De jury van de Shell LiveWIRE Award bestond dit jaar uit Louis Hoeks, chef FD Entrepreneur, Peter Dortwegt, directeur New Energy Docks, Ron van Eijk, Raad van Bestuur bij BDO Accountants & Adviseurs en de winnaar van vorig jaar Peter Brouwer, directeur Holland Container Innovations.