Wordt uw eindproduct met wisselstroommotor straks in Amerika geweigerd?

Talrijke wisselstroommotoren mogen per 19 december 2010 Amerika niet meer in. De nieuwe rendementstandaarden gelden onder andere voor explosieveilige motoren, heavy duty motoren en remmotoren van 1...500 PK.

De na de vermelde datum geproduceerde, niet conforme wisselstroommotoren, zullen bij aankomst in Amerika direct worden teruggestuurd. Een jaar later zult u tegen dezelfde problemen aanlopen bij leveringen aan Canada. Volgens planning en verwachting zal deze wetgeving in 2015 ook in Europa gaan gelden.
Wisselstroommotoren dienen te voldoen aan de norm “Premium Efficiency” (Efficiency classes IEC 60034-30 met rendementsdrempel IE3). Fabrikanten doen er verstandig aan om hun eindproduct tijdig aan te passen. De energiezuinige “Standaard-E motoren” zijn goedkoper in gebruik, worden minder warm en gaan langer mee.

Welke motoren zijn nog toegestaan?
Voer op de onderstaande website via “AC Motors Power Search” de gegevens in van de motoren die u nu gebruikt en u krijgt automatisch een Premium Efficiency vervanger te zien.
http://www.aproco.nl/motoren/index.php?infoBox=0&cPath=98_97
Alle Baldor Super-E motoren, een productlijn die rond de 1000 verschillende modellen omvat, voldoen aan of overstijgen de door de NEMA gestelde “Premium Efficiency”-eisen.

Meer informatie
Als distributeur van de Reliance-motoren van Baldor in Nederland beschikt Aproco over een digitaal Whitebook dat antwoorden geeft op de meest gestelde vragen met betrekking tot de “Energy Independence and Security Act (EISA)” van 2007. Een mailtje is voldoende om het Whitebook toegestuurd te krijgen.

direct contact leverancier:
info@aproco.nl