Wie is de grootste bolleboos van Nederland?

Doe mee aan de Nationale Wetenschapsquiz 2018 en win een weekend Texel met een rondleiding door het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, een exclusieve rondleiding in Space Expo of een mini-beamer. Je kan ook als groep meespelen. De quiz wordt georganiseerd door NWO en de VPRO.

Vanaf zaterdag 8 december zijn alle vragen online te beantwoorden. Zorg ervoor dat je antwoorden uiterlijk op donderdag 20 december 23.59 uur binnen zijn. Tijdens de uitzending op 29 december kun je meespelen via het tweede scherm op live.vpro.nl.

Hoe doe je mee?
Ga naar www.nwo.nl/quiz  voor meer informatie over hoe je mee kunt doen en wat je kunt winnen.

Kijk voor de antwoorden naar de Nationale Wetenschapsquiz 2018 op zaterdag 29 december om 20.20 uur op NPO 2. Presentatie is ook dit jaar weer in handen van Ionica Smeets en Pieter Hulst. In de strijd om de beste antwoorden op wetenschappelijke vraagstukken vormt componist Merlijn Twaalfhoven een gelegenheidsduo met cardiologe Angela Maas, ontwerper Alissa Rees met deeltjesfysicus Ivo van Vulpen en kunstenaar Arne Hendriks met computerwetenschapper Catholijn Jonker.

Meer informatie