Bedrijven

Voormalig VDL-topman Wim van der Leegte overleden

In de nacht van zaterdag op zondag is Wim van der Leegte thuis in zijn woonplaats Duizel, op 76-jarige leeftijd, overleden. Van der Leegte eigenaar van industrieel familiebedrijf VDL Groep, stierf een natuurlijke dood. Onder zijn leiding groeide VDL uit tot een groep met meer dan honderd bedrijven, met ruim 16.000 medewerkers.

Tijdens zijn opleiding werktuigbouwkunde aan de HTS liep Van der Leegte in 1966 stage in het bedrijf van zijn vader, Metaal- en Constructiewerkplaats P. van der Leegte. Omdat het slecht ging met de gezondheid van zijn vader, moest Van der Leegte op 19-jarige leeftijd de leiding van het bedrijf overnemen. Het bedrijf had op dat moment dertig medewerkers in dienst en sloot het jaar 1966 af met verlies. In 1972 kreeg Van der Leegte de aandelen van zijn vader in handen.

In 2014 is Van der Leegte vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse maakindustrie benoemd tot commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. In 2016 werd hij door de Stichting Familie Onderneming uitgeroepen tot Boegbeeld Nederlands Ondernemerschap. In 2017 heeft hij Het Gouden RAI Wiel gekregen. Deze prijs is hem toegekend voor zijn bijdrage aan de mobiliteitsindustrie en aan de Nederlandse werkgelegenheid.

Familie Van der Leegte: “We zijn diep bedroefd door dit plotselinge verlies. Wim is allereerst een geweldige echtgenoot, vader en grootvader voor ons geweest. Wij voelen ons gesterkt door de vele blijken van medeleven en willen daar iedereen hartelijk voor bedanken. Ons pa heeft voor velen grote betekenis gehad.”

Meer nieuws van VDL Groep BV
Meer nieuws over Bedrijven