V-PS levert eerste printplaten uit eigen productie

Op 14 juni werd de printplatenfabriek in Aarle-Rixtel van PCB Expert Centrum V-PS door brand getroffen. De afgelopen maanden is volop gewerkt aan de wederopbouw van de fabriek. Alle processen zijn uitgebreid getest en vrijgegeven voor productie.

De eerste commerciële opdracht is inmiddels uitgeleverd, na een zorgvuldige interne controle op de kwaliteit en de bevestiging hiervan door de klant. Dit betekent dat klanten vanaf nu weer opdrachten uit eigen V-PS productie kunnen bestellen. V-PS zal de komende weken, vanwege de nog beperkte productiecapaciteit, bewuste keuzes maken welke opdrachten in eigen huis geproduceerd zullen worden. De voorkeur gaat met name uit naar prototypes en kleine series.
Om de kwaliteit van haar printplaten optimaal te kunnen waarborgen werkt V-PS stap voor stap toe naar de voorlopig maximale productiecapaciteit van ongeveer 30% in eigen fabriek. Er is begonnen met enkelzijdige, dubbelzijdige en multilayer printplaten. Vervolgens wordt toegewerkt naar complexere multilayers, afwijkende basismaterialen, flexen en flex-rigids. De mogelijke levertijden zullen in het verloop van dit proces steeds korter worden, een van de aspecten waar V-PS om bekend staat. Opdrachten die niet in eigen huis kunnen worden gerealiseerd, worden door V-PS uitbesteed binnen haar uitgebreide netwerk van externe partners.

Relaties kunnen de vernieuwde fabriek komen bekijken tijdens een van de klantendagen die V-PS op afspraak voor hen organiseert.