Beurzen, congressen, seminars, events

Terugblik beurs World of Industry, Technology & Science

De Jaarbeurs Utrecht was van 23 tot en met 27 september de ontmoetingsplaats waar ruim 15.000 professionals, studenten, wetenschappers en tech-enthousiastelingen samenkwamen. Ruim 430 bedrijven stonden voor de bezoekers klaar, van laboratorium apparatuur tot industriële toepassingen en geavanceerde elektronica. Een rondvraag bij standhouders en bezoekers gaf een vooral positief geluid. De beursvloer was het grootste deel van de dag steeds goed gevuld net als de vele seminars. Een korte impressie.

beursgadget
In hal 9 bij de uitgiftebalie van de beursgadget, dit jaar de Omgevingsmonitor, is een groep studenten van Hogeschool Windesheim druk in de weer met schroevendraaiers. Eén van de studenten haalt het plasticlaagje van het zonnepaneel. “Wij moeten hem straks alleen nog activeren”, vertelt hij. “En daarna, hacken natuurlijk en aan de home assistant hangen.” De derdejaars studenten zijn voor de eerste keer op de beurs. “Overal zijn leuke dingen te zien én ik ben op zoek naar een stageplek. Het verzamelen van de verschillende onderdelen is dan een mooi aanknopingspunt om in gesprek te gaan met bedrijven. Dit voelt echt als een snoepwinkel.”

Robotonderonsje
In hal 11 staan exposanten en bezoekers samengebogen over een werkbank vol instrumenten. In glimmende displays staan futuristische robotarmen en hoor je het geautomatiseerde gezoem van kleppen en aandrijvingen die ritmisch schakelen. Ook de procesindustrie in hal 8  is goed vertegenwoordigd. Van schroeftransport tot instrumentatie en tanks en silo’s. Hier krijg je per toeval een blik in de wereld van morgen. In het gangpad ontmoeten de robothonden van Yokogawa en Defensie elkaar; een waar robotonderonsje. Onder enthousiast geroezemoes genieten bezoekers van deze traktatie.

High Tech Trophy
Tijdens de beurs werden de High Tech Trophies uitgereikt. Voor de wereld elektronica kozen de bezoekers voor de connector met slimme veerklem van Ilme AXYR inserts, ingezonden door A&C Solutions. Bij de World of Industry ging de trofee voor de categorie Procesindustrie naar Elscolab en voor de categorie Maakindustrie naar de Minic-III van Smans.

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events