Beurzen, congressen, seminars, events

Onderzoek, ontwikkeling en innovatie

Stemmen voor de WoTS High Tech Trophy, de genomineerden zijn bekend

Op de beurs WoTS 2024 zijn veel nieuwe innovaties te ontdekken. De meest innovatieve producten en diensten kunnen meedingen naar de High Tech Trophy. Een vakjury heeft alle inzendingen inmiddels beoordeeld en de genomineerden krijgen nu een plekje in de High Tech Trophy galerij op de beursvloer. Daar bepalen volgende week de bezoekers wie er gaat winnen.

Tijdens uw bezoek aan de beurs kunt u zelf weer stemmen voor de beste inzending voor de High Tech Trophy. Op de beursvloer kunt u de inzendingen aantreffen in de High Tech Trophy galerij  en liggen er stemformulieren klaar om uw keuze te maken.

Voor de World of Electronics zijn de volgende producten genomineerd:

  • Logic Technology – Exein Runtime
    Exein Runtime is beveiligingssoftware die op elke microcontroller kan draaien en die aanvallen zoals bijvoorbeeld aangestuurd door AI op een slimme manier met AI en machine-learning te lijf gaat.Software als innovatie, ja ook dat kan. De Exein Runtime applicatie is bedoeld om IoT-apparaten te beveiligen tegen het indringen van ongewenste bezoekers van buitenaf. De beveiliging bestaat uit een drietraps-systeem. In de applicatie op het apparaat zelf draait een AI-taak die de communicatie met de buitenwereld monitort en aan de hand van basisregels leert wat normaal en niet normaal communicatie gedrag is. Dit is een klein stukje software dat in feite op elke controller kan draaien, ook in bestaande apparaten. Als Exein Runtime iets constateert dat abnormaal is, dan gebeuren er twee dingen. Als eerste wordt de communicatie naar het IoT-apparaat veiliggesteld. Tegelijkertijd wordt een cloudapplicatie aangeroepen die de fabrikant van het apparaat waarschuwt en in detail informeert over dit afwijkend gedrag. Vervolgens geeft de Cloud applicatie advies hoe het IoT apparaat nog effectiever beveiligd kan worden. Wat die adviezen zijn, is ook weer door AI aangeleerd. Deze adviezen kunnen vervolgens in een patch of software update worden opgenomen en via bijvoorbeeld een Over-the-Air update proces aan alle IoT apparaten ter beschikking gesteld worden zodat het hele IoT ecosysteem up to date blijft en telkens mee leert met dat wat hackers weten te verzinnen. Alle acties vanaf het ontdekken van een mogelijk veiligheidslek tot aan het genereren van de oplossing worden automatisch gedocumenteerd zodat er een bijna complete rapportage vanuit de cloud kan worden gegenereerd conform de nieuwste Europese Cyber Security richtlijnen (CRA) zodat de fabrikant gemakkelijk en goed kan voldoen aan zijn meldingsplicht zoals gesteld in de nieuwe wet.Door Exein Runtime in de firmware van een IoT apparaat dat in een netwerk hangt op te nemen, beveilig je het apparaat zelf, en ben je niet afhankelijk van een externe firewall of Secure Gateway, hetgeen ook één van de eisen is van de nieuwe CRA.
  • HMS Industrial Networks B.V. – Draadloze functionele veiligheid voor geïntegreerde systemen
    HMS Industrial Networks is een pionier op het gebied van industriële communicatieprotocollen. Speciaal voor mobiele robots en automatisch geleide voertuigen (AGV’s) heeft het bedrijf een innovatieve oplossing ontwikkeld voor draadloze veiligheidssturing. Hiermee kunnen AGV’s naadloos worden geïntegreerd in bestaande veiligheidssystemen.Hoe werkt het? Stel je voor dat een machine een noodstop uitvoert. Dankzij de draadloze oplossing van HMS wordt deze noodstop direct doorgegeven aan de AGV die de machine bedient. De AGV reageert hierop door automatisch over te gaan in een vooraf geprogrammeerde noodtoestand, waardoor potentiële gevaren worden voorkomen.

    • Universeel: De oplossing is compatibel met bijna alle gangbare veiligheidssystemen, ongeacht het merk. Dit maakt het gemakkelijk om de HMS-technologie toe te passen in bestaande installaties.
    • Draadloos: Door de draadloze verbinding zijn installatiekosten lager en is het systeem flexibeler.
    • Veilig: De draadloze veiligheidssturing voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en zorgt voor een betrouwbare werking.
    • Eenvoudig te integreren: De oplossing kan gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande automatiseringssystemen.
  • A&C Solutions – Ilme AXYR® inserts
    Een connector met veerklemmen in plaats van schroef- of krimpaansluitingen, is niet nieuw. Ilme heeft echter een veerklem ontwikkeld die niet alleen gemakkelijk is bij het aansluiten van de draden, maar ook de mogelijkheid biedt om met het zelfde gemak de draden weer los te halen. Daarbij kan elk type draad gebruikt worden. Massief en soepel (al dan niet met eindaderhulsjes) kan probleemloos toegepast worden. Hooguit moet met een schroevendraaier de rode vergrendeling ingedrukt worden.
    De oplossing van Ilme is vooral handig als connectoren op locatie aangesloten moeten worden. De installateur heeft geen speciaal gereedschap nodig, kan snel en gemakkelijk de draden aansluiten. En misschien wel het belangrijkste; een foutieve aansluiting is gemakkelijk en snel te corrigeren.
    A&C Solutions is als connectorspecialist leverancier van Ilme in de Benelux en levert de AXYR® inserts direct uit voorraad.
  • Texim Europe & TFT Solutions – Holographic Touchscreen PC
    In feite zijn dit twee innovaties in één. De eerste is een displaysysteem dat een HMI laat zien in de vrije ruimte. De kijker ziet dus een display op een plek waar het in werkelijkheid niet zit. U mag dit dus zien als een holografische display dat vrij in de ruimte zweeft.
    Om van dit holografisch display tevens een touchscreen te maken heeft men een HoloTouch ontwikkeld, een slim systeem om gebaren met een vinger in de lucht te kunnen plaatsen waar exact die vinger zich bevindt (zelfs met handschoenen aan). Dit gekoppeld aan het beeld op het holografische display levert een HMI op die compleet non touch is. Ideaal als HMI voor vandaalbestendig toepassingen of voor gebruik in hygiënische omgevingen zoals de medische sector en foodservice.

De genomineerden voor de High Tech Trophy van de World of Industry – maakindustrie:

  • Smans – Minic-III
  • Festo – Most compact Proportional Pressure Regulator Terminal – ook genomineerd voor de Green High Tech Trophy
  • CONTA-CLIP – KDS-SR90
  • CONTA-CLIP – KES-R-M (FDA)

De genomineerden voor de High Tech Trophy van de World of Industry – procesindustrie:

  • Tetra Pak® BAG TIPPING UNIT
  • Van Beek – Celsius Volta
  • ELSCOLAB – ISM Core
  • Endress+Hauser B.V. – Teqwave MW: Innovatieve inline vastestofmeting
  • Tetra Pak – Yoghurt Milk with OneStep Technology – genomineerd voor de Green High Tech Trophy

 En nu stemmen
Het is nu aan u om te bepalen wie de prijs gaat winnen. Ga daarvoor naar de doorgangen tussen hal 9 en hal 11 en die tussen hal negen en hal 8. Daar treft u de genomineerde producten aan en kunt u ze in levenden lijve bewonderen.

Dit artikel heeft betrekking op het volgende thema
Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events
Meer nieuws over Onderzoek, ontwikkeling en innovatie