Siemens concentreert Europese productie van procesinstrumentatie in het Franse Haguenau

Siemens concentreert haar productie van componenten voor de procesindustrie in het Franse Haguenau. Met de bouw van een nieuwe, 10.000 m² grote hypermoderne productielijn voor flowmeters is deze lokatie uitgegroeid tot het belangrijkste productiecentrum van procesinstrumentatie en -analyse in Europa. "Het concentreren en uitbreiden van onze productiecompetentie in Haguenau is een belangrijke stap in onze mondiale groeistrategie op het gebied van procesinstrumentatie en -analyse", aldus Hans-Georg Kumpfmüller, CEO van de business-unit Sensors & Communications bij de openingsceremonie in Haguenau.

Tot nu toe produceerde Siemens in Haguenau meetinstrumenten (o.a. klepstandstellers, druk- en temperatuurtransmitters) en procesanalyse-apparatuur (o.a. gasanalysatoren en laserspectrometers) voor de mondiale markt. Deze componenten vormen de basis voor automatisering procedures in de procesindustrie met toepassingen in bijvoorbeeld de (petro) chemische industrie, de productie van voedingsmiddelen, of waterbehandeling.

Met de bouw van een nieuwe, 10.000 m² grote productiefaciliteit voor magnetische flowmeters beslaat het productiecomplex in Haguenau nu in totaal 30.000 m². In de toekomst zullen hier 500 mensen werken. De nieuwe productiefaciliteit is voorzien van geavanceerde productie- en testsystemen en een calibratiefaciliteit voor flowmeters met een diameter van ruim twee meter. “Moderne, zeer efficiënte productielocaties leveren een belangrijke bijdrage aan flexibiliteit, korte levertijden en hoge kwaliteitsstandaarden. In Haguenau hebben we in de meest geavanceerde productietechnologie geïnvesteerd. Hiermee verbeteren wij zowel de productielocatie als onze wereldwijde concurrentiepositie”, aldus Kumpfmüller.