Printen is geen toverij; Printtechnologiedag op 30 september

Het perfect printen van soldeerpasta is geen toevallige samenloop van omstandigheden of toverij, maar een kwestie van de juiste materialen en technologieën. Essemtec, Koki en Koenen organiseren een printtechnologiedag met de nadruk op de interactie tussen pasta, stencil, machine en ontwerp. Het evenement vindt plaats op 30 september in de ‘Outdoor Inn' te Maarssen en is gratis toegankelijk, inclusief lunch.

Het evenement is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in printtechnologie ten behoeve van oppervlaktemontage. Beginners kunnen hier de noodzakelijke basiskennis opdoen en gevorderde gebruikers kunnen hun kennis opvijzelen naar de laatste stand ter techniek. Het juiste samenspel tussen printmachine, stencil, pasta en printontwerp maken het verschil tussen een goedkope, kwalitatief hoogwaardige afdruk en een duur, per ongeluk goed gelukt resultaat. De technologiedag zal alle aspecten belichten en de onderlinge beïnvloeding en interacties toelichten. Gordon Clark van Koki zal uitleggen wat de beste soldeerpasta is voor een bepaald proces. Hij geeft een overzicht van de beschikbare pasta’s en de verschillen daartussen. Christian Koenen produceert printstencils. De presentatie van Lothar Pietrzak toont de eigenschappen van een goed stencil aan en hij zal het verband aantonen tussen printkwaliteit en reproduceerbaarheid. Peter Müller en Tom van Tongelen van Essemtec geven aan hoe geld kan worden bespaard bij de aanschaf van een printer zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Ze gaan in op de verschillen en toepassingen van handmatige, semi-automatische en volautomatische printapparatuur. De printmachines zijn die dag aanwezig voor demonstraties en specifieke vragen.

Aanmelden voor deze dag kan tot 15 september bij Essemtec Benelux, tel.: (0032) 16 436 742 of via  info@essemtec.be. Zie ook www.essemtec.be