Opleving markt industriële automatisering

De bedrijven in de FHI-branche voor Industriële Automatisering hebben in het eerste kwartaal van 2010 voor 12,7 procent meer orders geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit opmerkelijke feit blijkt uit het trendonderzoek van FHI, federatie ven technologiebranches. “Als je naar de harde cijfers kijkt van de Europese statistieken voor de procesindustrie, dan klopt het dat er weer groei is”, meldt Fred Vroomen van Sitech Services, het nieuwe bedrijf dat is ontstaan door een spin-out van DSM.

De trendonderzoekcijfers werden op 26 mei bekendgemaakt tijdens de vakperspresentatie van de beurs HET Instrument 2010. Het was bij diezelfde gelegenheid dat Fred Vroomen zijn uitspraken deed. Paul Petersen, plaatsvervangend directeur van FHI, analyseerde de trendcijfers en sprak de verwachting uit dat de groei in orderontvangst zich in de komende periode zal doorzetten en zal vertalen naar gefactureerde omzet. In de branche geven deze herstelsignalen aanleiding om de beurs HET Instrument Industriële Automatisering, van 28 september tot en met 1 oktober in Amsterdam RAI, met vertrouwen tegemoet te zien.