Beurzen, congressen, seminars, events

Nominaties TechAwards 2022 bekend; de keuze is nu aan u

Tijdens de WoTS kunt u weer stemmen op de meest innovatieve inzendingen voor de TechAwards. Op de beurs zijn de inzendingen te zien die op basis van de beoordeling van de jury’s en de online stemmen door de eerste ronde heen gekomen zijn. Per wereld zijn vier noviteiten genomineerd.

De vier genomineerden per wereld tonen hun noviteit op de beursvloer, in de TechAward galerij. We werpen een blik op de genomineerden voor de World of Automation, World of Motion & Drives en de World of Electronics.

De volgende noviteiten per wereld zijn genomineerd:

World of Automation

 • Bronkhorst High Tech – TCS Technology FLEXI-FLOW
  Een nieuwe era op het gebied van Mass Flow Control is gestart. De nieuwe TCS Through Sensor Technology combineert het beste van twee technologieën: een snelle en stabiele chip flow sensor in combinatie met de bewezen Bronkhorst Bypass Technologie. Daarnaast is het de eerste flow controller die 2 druksensoren en een temperatuur sensor bevat om proces condities optimaal te monitoren en regelen!
 • JUMO Meet- en Regeltechniek – JUMO meroTRON
  Deze procesregelaar heeft twee afzonderlijke PID regelkanalen aan boord. Daarnaast heeft deze procesregelaar PLC functionaliteiten en datalogmogelijkheden aan boord, die een extra dimensie kunnen geven rondom het te regelen proces. Ook is deze procesregelaar uitgerust met de moderne communicatietechnieken, aan zowel de proceszijde (Profinet) als ook voor die naar de buitenwereld (Ethernet, USB, Bluetooth, enz.)
 • KROHNE & SAMSON – FOCUS-ON – FOCUS 1
  FOCUS-1 is de eerste intelligente “procesnode”, die specifiek is ontwikkeld voor industrie 4.0. Dit multifunctionele SMART flow control instrument – ontwikkeld door FOCUS-ON, een SAMSON en KROHNE bedrijf – combineert sensoren, actuator en regelfunctionaliteit in één apparaat.
 • Tradinco Instruments – Metis
  Metis is een innovatief modulair platform voor zowel elektrische als drukkalibraties, die in een testbank wordt geïntegreerd. Diverse nauwkeurige meet- en kalibratiemodules kunnen op basis van de behoefte van de gebruikers worden toegevoegd aan de hoofdmodule.

World of Motion & Drives

 • EAO Benelux – Serie 09 CAN Keypads
  Keypad van robuuste constructie voorzien van 6 schakelaars. Door de vele unieke eigenschappen is het product met recht zeer innovatief te noemen.
 • Yaskawa Benelux BV – i³ CONTROL
  i³ CONTROL biedt één controller voor motion, logic, robot, veiligheid, VFD, HMI en netwerk evenals één engineering tool voor het hele platform met IEC61131-3 of scripting talen.
 • Zilvertron – EZ-Lock
  Het EZ-Lock maakt het mogelijk om op een veilige, tijdbesparende en eenvoudige manier containers/boxen te vergrendelen. Elk lock is uitgerust met meerdere sensoren, een geïntegreerde sturing en een elektromotor.
 • Zilvertron – Helpsoq
  De HelpSoq staat voor het moeiteloos aantrekken van Therapeutische Elastische Kousen d.m.v. een uniek elektrisch hulpmiddel. Zilvertron is hierbij ingeschakeld om mee te denken welke motor hiervoor het beste geschikt is; en om de juiste aansturing te ontwikkelen en te produceren.

World of Electronics

 • Comate – Solhyd Waterstofpanelen
  Het waterstofpaneel van Solhyd – ontwikkeld in co-creatie met Comate – vangt vocht uit de lucht en gebruikt energie van de zon om watermoleculen te splitsen in waterstof en zuurstof, dankzij het gebruik van innovatieve materialen. We gebruiken uitsluitend materialen met een lage kost en geen schaarse elementen.
 • C.N. Rood – 2 Series Mixed Signal Oscilloscope (MSO)
  De 2 Series Mixed Signal Oscilloscoop (MSO) is de ideale oscilloscoop voor elektronisch debuggen en testen, waar dan ook. Met een capacitief aanraakscherm en een zeer intuïtieve gebruikersinterface, is de 2 Series MSO een aanvulling op de bekroonde Tektronix-familie ‘next generation’ oscilloscopen.
 • Rohde & Schwarz – RTS Radar Test System
  Het RTS-radartestsysteem overwint verschillende obstakels bij het testen van automotive radarsystemen die worden gebruikt voor ‘Advanced Driver Assistance Systems’ (ADAS) en ‘Autonomous Driving (AD) systemen.
 • Weiss Technik – De nieuwe ClimeEvent met absolute humidity control’
  De ClimeEvent 2 is de opvolger van de succesvolle ClimeEvent. De ClimeEvent is, met feedback van gebruikers, volledig opnieuw ontworpen op het gebied van technologie, uiterlijk en functionaliteit om aan de de steeds hogere wordende eisen van onze klanten te voldoen, met nog hogere precisie.

Tot zover de genomineerden. Het is nu aan u om te gaan stemmen. Tijdens de beurs op dinsdag, woensdag en donderdag kunt u uw stem uitbrengen op de innovatie die volgens u alles in zich heeft om de TechAward in de wacht te slepen. Aan het einde van de beursweek worden de winnaars per categorie bekend gemaakt op de exposantenborrel.

Nieuw! Green TechAward
WoTS 2022 is de editie waarop de eerste Green TechAward zal worden uitgereikt. De exposant die kan aantonen dat de ingebracht innovatie een aantoonbare positieve bijdrage levert aan duurzaamheid maakt kans op deze Green TechAward. De Green TechAward zal beoordeeld worden door een vakkundige jury. Op basis van dit oordeel zal er een winnaar gekozen worden. Ook deze winnaar wordt bekend gemaakt op de exposantenborrel.

De vakbeurs World of Technology & Science  opent haar deuren van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 september 2022 is de Jaarbeurs in Utrecht.

Meer nieuws van FHI, federatie van technologiebranches
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events