Beurzen, congressen, seminars, events

Wet- en regelgeving

NEN vertelt alles over normen op de Precisiebeurs

NEN is dit jaar aanwezig met een stand op de Precisiebeurs en zal alles vertellen over relevante normen, hoe deze gemaakt worden en hoe ze toe te passen. Op 13 en 14 november 2024 vindt de 23ste editie van de beurs plaats in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. De Precisiebeurs is een toonaangevend evenement in de precisietechnologie.

Precisietechnologie wordt gebruikt om onze almaar kleiner wordende slimme machines technisch van nog slimmere en kleinere technieken te voorzien. Smartphones, medische apparaten, chipmachines. Al die zaken kunnen het beste gemaakt worden als de verschillende betrokken partijen met elkaar samenwerken en elkaar weten te vinden. Dat gebeurt op de Precisiebeurs en dat is ook precies de reden dat normen voor deze sector belangrijk zijn.

Inspiratiesessie normen, wet- en regelgeving
NEN Consultant Wiene Fokkinga geeft tijdens de beurs op 14 november om 14.30 uur  een inspiratiesessie over het belang van normen op het gebied van fotonica- en laserproducten. Ze licht alvast een tipje van de sluier op: “Europese wetgeving en normen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat fotonica- en laserproducten veilig en betrouwbaar zijn, en om een gemeenschappelijke basis te creëren voor de handel binnen de Europese Unie. Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) verbindt belanghebbenden en zorgt samen met hen voor gedragen afspraken. Normen bieden ook een kader voor fabrikanten om aan de wetgeving te voldoen. We verkennen tijdens de inspiratiesessie hoe de huidige wet- en regelgeving, zoals de Machinerichtlijn, de ontwikkeling en implementatie van fotonica-technologieën beïnvloeden. U leert hoe betrokkenheid bij normalisatiecommissies kan helpen om de belangen van uw organisatie en de industrie te behartigen, en hoe u kunt bijdragen aan het ontwikkelen van normen die de basis vormen voor veilige en innovatieve fotonica-oplossingen.”

Afspraken voor veiligheid en betrouwbaarheid
Normen zijn essentieel voor precisietechnologie omdat ze een consistente, nauwkeurige en betrouwbare werking van processen en producten waarborgen. Precisietechnologie draait om extreem nauwkeurige metingen, fabricage en controle, vaak in sectoren waar kleine afwijkingen grote gevolgen kunnen hebben, zoals de halfgeleiderindustrie, medische technologie of ruimtevaart.

Bij NEN kunt u relevante normen vinden, invloed uitoefenen op de normen of leren hoe de normen worden toegepast.

Meer nieuws van NEN Nederlands Normalisatie-instituut
Meer nieuws over Beurzen, congressen, seminars, events
Meer nieuws over Wet- en regelgeving