Nederlandse bedrijven krijgen speciale plek in California (Silicon Valley)

Nederlandse bedrijven die de stap naar California (Silicon Valley) willen maken, kunnen sinds kort terecht bij "Holland in the Valley". Dit voormalige kantoor van het ministerie van Economische Zaken in San Mateo biedt de komende jaren een aantrekkelijk en laagdrempelig plaats voor bedrijven die (voor het eerst) zaken willen doen in deze Amerikaanse staat.

De ruimte is beschikbaar gekomen omdat de vertegenwoordigingen van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), het Netherlands Office for Science and Technology (TWA-netwerk) en het Netherlands Business Support Office (NBSO) zijn samengevoegd en ondergebracht in het Nederlandse Consulaat Generaal in San Francisco.

Jonge ondernemingen, maar ook gevestigde ondernemingen die een sprong willen wagen naar California, worden vanuit “Holland in the Valley” in staat gesteld om de markt te verkennen. De bedrijven worden daarbij ondersteund door de regionale non-profit organisatie SDForum die in opdracht van het Nederlandse Consulaat het kantoor beheert. “Holland in the Valley” heeft ook als voordeel dat bedrijven onderling kennis en ervaring met elkaar kunnen uitwisselen. Vanuit San Mateo ligt het Venture Capital (durfkapitaal) om de hoek en is goed toegang mogelijk tot naburige universiteiten als Stanford en Berkeley.

Bedrijven kunnen van een paar weken tot uiterlijk zes maanden in “Holland in the Valley” verblijven. Voor een vastgesteld bedrag wordt een werkplek gegarandeerd. Ook het Nederlandse Consulaat Generaal staat de ondernemers zo nodig bij.

“Holland in the Valley” wordt begin april officieel geopend door Bart van Bolhuis, de Nederlandse Consul-Generaal in de Verenigde Staten. De eerste bedrijven hebben zich inmiddels voor een aantal maanden gevestigd. Met een aantal bedrijven wordt nog gesproken over vestiging. In totaal is er ruimte voor een tiental Nederlandse bedrijven.

Voor meer informatie klik hier