National Instruments, Novotek en Greiner Bio-One winnaars HET Instrument Technology Awards

Innovaties van National Instruments, Novotek en Greiner Bio-One zijn bekroond met een ‘Novelties in Technology' award. De bezoekers van het grootste technologie-evenement van de Benelux, ‘HET Instrument', kozen de inzendingen van deze bedrijven uit twaalf vooraf geselecteerde en genomineerde noviteiten als de meest vernieuwende per branche.

National Instruments won in de categorie Industriële Elektronica met een zelfconfigureerbaar elektronica-testsysteem (Afbeelding 1). Novotek werd winnaar in de branche Industriële Automatisering met een internet gebaseerd geïntegreerd tracking en tracing systeem (Afbeelding 2). Het winnende product in de laboratoriumbranche werd de biochip van Greiner Bio-One voor diagnose, behandeling en vervolgonderzoek bij baarmoederhalskanker (Afbeelding 3).

In totaal dongen 42 noviteiten mee naar een van de drie Novelties in Technology awards. Via www.hetinstrument.nl kozen de bezoekers in samenspraak met een deskundige jury uiteindelijk twaalf noviteiten die tentoongesteld werden in de noviteitengalerij op HET Instrument. Voor Industriële Elektronica ging het hierbij naast National Instruments om Rohde & Schwarz, Yokogawa en Binder. Naast Novotek stonden voor Industriële Automatisering HITMA Process, Tradinco en SAMSON Regeltechniek in de galerij. Voor Laboratorium Technologie waren behalve die van Greiner Bio-One noviteiten genomineerd van Skadi Scientific, Beun-De Ronde en CCM, Centre for Concepts in Mechatronics.