MicroNano-paviljoen geeft beursvloer bijzondere dimensie

Met ten minste veertien presentaties is het paviljoen voor microsysteem- en nanotechnologie één van de grotere trekkers op de beursvloer van HET Instrument. De wijze waarop de wereld van het superkleine zichtbaar wordt gemaakt in deze stand, geeft de beurs een bijzondere dimensie.

Vanuit de branches Industriële Elektronica, Industriële Automatisering, Laboratorium Technologie en MinacNed is een standconcept ontwikkeld waarin de deelnemende bedrijven en instituten thematisch laten zien hoe je van onderzoek met behulp van nieuwe onderzoeksapparatuur komt tot ‘disruptive’ applicaties. Wie de vier thema’s ziet herkent die wellicht als vingerwijzing: nanolab-apparatuur en –service, microfluidics, procesintensificatie en diagnostica. Blikvanger wordt de mobiele microreactor installatie voor industriële productie van Zeton en Corning.

In het thema nanolab-apparatuur en -service presenteren de samenwerkende nanolabs van Delft, Eindhoven, Twente en Groningen zich als Nanolabs NL. Elektronenmicroscoopleveranciers FEI Company en Jeol (Europe) laten natuurlijk ook een en ander zien onder dit thema, net als Anaspec Solutions met hun nanodeeltjesgrootte-analyse.

Het microfluidics-deel van het paviljoen wordt ingevuld door Brooks Instruments, als microflowcontrollerspecialist, Micronit Microfluidics, glazen lab-on-a-chip producent, micro-assemblagespecialist MA3 Solutions en Kryoz Technologies, ontwikkelaar en leverancier van micro-cryocoolersystemen.

Zeton vult samen met Corning een spectaculaire microreactor demo-opstelling in, prachtige visualisering van de veelbelovende procesintensificatie-technologie.

Distrilab, Ostendum R&D en Promega laten micronano diagnostiektoepassingen zien.
Als brancheorganisatie presenteert MinacNed zich ook in de stand, namens de circa vijftig leden die er zelf niet kunnen zijn. Uit Frankrijk komt Yole Développement op het paviljoen om informatie te geven over wat er internationaal gebeurt op het gebied van microsysteem- en nanotechnologie.

Het MicroNanoPaviljoen op HET Instrument staat in Amsterdam RAI in hal 1, standnummer 1D149
Klik hier voor een gratis bezoek aan HET Instrument 2010.

Meer informatie over de microfluidics-, procesintensificatie- en nanotechnologie-seminars nano-equipment en ‘voor recht en vrede’ is hier te vinden.