Linux op CD-ROM

Met de Embedded QuickStart Linux (EQSL) CD-ROM heeft Alten PTS een methode ontwikkeld om in een halve dag een embedded Linux referentiesysteem te bouwen.

Het ontwikkelen met embedded Linux kost in de regel veel tijd en de kosten ervan zijn lastig inzichtelijk te maken. Starten met embedded Linux is moeilijk omdat het heel anders is dan traditionele real-time besturingssystemen. Het zelf ontwikkelde referentiesysteem stelt bedrijven in staat om snel te oordelen of de overstap naar embedded Linux zinvol is. De CD-ROM is met name bedoeld voor bedrijven die over weinig ervaring met Linux beschikken. Binnen enkele uren kan kennis van en ervaring met een werkend embedded Linux besturingssysteem worden opgedaan.
Met release 3 kan ook op een recent Linux platform als Ubuntu 10.04 een embedded Linux systeem worden gebouwd op basis van de meest recente Open Source software. De gebruikersvriendelijkheid bij het samenstellen van een eigen versie is sterk verbeterd. Zo is het ARM-doelsysteem gebaseerd op de Cortex A8 kern. Tevens is ondersteuning voor Java toegevoegd en zijn alle componenten in lijn gebracht met de laatste Open Source versies. De EQSL CD-ROM wordt via de website www.eqsl.nl gratis aangeboden.

ZOOM
Met deze uitgifte gaat tegelijkertijd een initiatief onder de naam ZOOM van start. Gedurende een aantal maanden wordt op diverse manieren extra aandacht geschonken aan technische thema’s. In de maand juli wordt ingeZOOMd op embedded Linux en vanaf september op Windows Embedded/Phone 7. Op diverse manieren (zowel on- als off-line) willen we onze kennis delen met belangstellenden. 

direct contact:
gerben.blom@altenpts.nl