KWx aangesteld als distributeur van FLIR

KWx is door FLIR Systems aangesteld als distributeur voor de FLIR warmtebeeldcamera's. Het ervaren team van KWx heeft een gedegen kennis van Test- en Meetapparatuur in de elektrotechniek. Door de samenwerking met FLIR wordt , volgens KWx, aan het portfolio letterlijk en figuurlijk een nieuwe dimensie toegevoegd.

Het brede productenpakket van FLIR biedt oplossingen in de vele toepassingsgebieden van thermografie. Voor de elektrotechnische branche worden camera’s reeds toegepast bij inspecties en het zoeken naar storingen. Steeds meer worden warmtebeeldcamera’s ingezet ter voorkoming van storingen door preventieve metingen. Hiermee wordt uitval van kritische procesonderdelen voorkomen wat direct te vertalen is in het voorkomen van kosten.
Het programma van FLIR start met de prijsgunstige, robuuste en compacte FLIR i5 en FLIR i7. Nieuw is de unieke MeterLink functionaliteit op de meer uitgebreide inspectiecamera’s. Daarmee bewijst FLIR know-how op het gebied van thermografie. Een infrarood analyse maken van een verdeler zonder de stroomsterkte te weten maakt de analyse onvolledig. Temperatuurverhoging in bijvoorbeeld een van de drie fasen kan plaatsvinden door: een in verhouding tot de andere fasen hoge stroom, een slechte verbinding of een combinatie van beiden. MeterLink koppelt de infrarood camera via Bleutooth aan een daarvoor geschikte stroomtang of luchtvochtigheidsmeter. Met het infrarood beeld wordt daarmee ook de actuele stroomsterkte vastgelegd.
Paradepaardje is de FLIR P600 serie. Met een resolutie van maar liefst 640 x 480 IR pixels biedt deze camera een superieure beeldkwaliteit.

In combinatie met de meetinstrumenten van Chauvin Arnoux, Metrel en Metrum biedt KWx een uitgebreid palet oplossingen voor elektrotechnische metingen en inspecties volgens NEN 1010 en NEN 3140. Ook het meten en analyseren van Power Quality is een van de specialisaties binnen het team van KWx.