Koning & Hartman tekent partnerovereenkomst voor robuuste mobiele communicatie oplossing FIGO

Koning & Hartman wordt in de Benelux distributeur van Twente Institute for Wireless and Mobile Communications (WMC), dat producten ontwikkelt voor mobiele communicatie voor o.a. hulp- en veiligheidsdiensten.

WMC’s mobiele router FIGO zorgt ervoor dat datacommunicatie altijd mogelijk blijft, zowel lokaal als over lange afstand. Een lokaal ad-hoc netwerk is altijd en overal op te zetten doordat FIGO routers onderling een netwerk opbouwen. Voor de afstandscommunicatie (met bijvoorbeeld de meldkamer) creëert FIGO automatisch een VPN verbinding. Daarbij selecteert FIGO het best beschikbare netwerk (WiFi, GSM, SatCom en/of 3G). Dit stelt hulpdiensten in staat om onder alle omstandigheden informatie met elkaar en met de centrale uit te wisselen, waardoor alle partijen hetzelfde beeld hebben van de situatie. De oplossing is echter ook zeer geschikt voor toepassing in openbaar vervoer, transport, evenementen en scheepvaart, bijvoorbeeld voor live videobeelden of voor beveiligde betaal- of toegangssystemen.
Koning & Hartman is gespecialiseerd in apparatuur, installatie en onderhoud van indoor en outdoor mobiele communicatie. De mobiele router van WMC vult het portfolio van Koning & Hartman aan met een ad-hoc netwerkoplossing.
Nico Peet, directeur Telecom Solutions van Koning & Hartman: “Met de producten van WMC breiden wij ons portfolio voor OOV, transport en openbaar vervoer verder uit. Wij leverden al oplossingen voor in het voertuig en de meldkamer, nu vullen wij dat aan met een beheersbare en betrouwbare mobiele verbinding met het vaste netwerk.”

www.koningenhartman.com