KEMA breidt uit in Azië met overname van Chinees energieadviesbedrijf

Energiekennisbedrijf KEMA neemt een meerderheidsbelang van 70 procent in het Chinese bedrijf Sinopower. Sinopower is gespecialiseerd in management consultancydiensten ter verbetering van bedrijfsprocessen binnen de energiesector. Met ruim 600 klanten en goede relaties met overheidsorganisaties en universiteiten, neemt het bedrijf een vooraanstaande positie in op deChinese energiemarkt.

Sinopower heeft ruim 80 consultants in dienst en is gevestigd in Beijing. KEMA heeft de intentie om binnen enkele jaren 100 procent van de aandelen in Sinopower te verwerven. Tot die tijd zal de combinatie in China als joint venture opereren onder de naam KEMA Sinopower Beijing Consultancy. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring van de Chinese autoriteiten.

De overname van Sinopower past in de internationale groeistrategie van KEMA. De activiteiten van Sinopower zijn een goede aanvulling op de bestaande diensten van KEMA in China. China neemt een steeds belangrijkere positie in binnen de mondiale energiesector, ook op het gebied van energie-innovatie. Deze trend zal zich de komende jaren zal voortzetten. De Chinese energiemarkt is de op één na grootste in de wereld en zal naar verwachting in de komende vijf jaar de eerste positie innemen.

Thijs Aarten, voorzitter Raad van Bestuur KEMA
“Sinopower heeft een uitstekende reputatie in de Chinese energiesector en zal de positie van KEMA in China verder versterken. Onze activiteiten in China zijn complementair aan elkaar. Juist de combinatie van management consultancy en technische advisering onderscheidt ons en wordt ook in China steeds belangrijker.”

Yu Xuqing, Chief Executive Officer Sinopower
“Ik ben zeer verheugd met KEMA als onze partner. Ook KEMA is een gevestigde speler op de Chinese energiemarkt. De combinatie van onze expertise, kennis van de energiemarkt en dienstverlening biedt veel mogelijkheden voor verdere groei. Ik zie in China een toenemende behoefte aan technische advisering.”

Over Sinopower
Sinopower, dat is opgericht in 1998 en gevestigd in Beijing, is een management consultancybedrijf dat adviesdiensten verleent, trainingen verzorgt, certificeert en ICT-oplossingen helpt implementeren ter verbetering van bedrijfsprocessen binnen de energiesector. Het bedrijf werkt voor ruim 600 klanten, met name energieproducenten en energienetbeheerders. Sinds zijn oprichting heeft Sinopower diverse belangrijke onderscheidingen gekregen van zowel de Chinese overheid als bedrijfsleven voor de kwaliteit van zijn dienstverlening.