Jonge vakhelden van de Technische Installatiebranche gaan voor goud!

Op 26 augustus vertrekken de vijf Nederlandse kampioenen van de Technische Installatiebranche naar Calgary om deel te nemen aan de 40ste WorldSkills Competitie.

Tijdens deze internationale Olympische Spelen in Canada strijden van 1 tot 7 september meer dan 850 jonge vakmensen uit 48 landen met elkaar, elk binnen zijn of haar eigen vakgebied. Het doel is goud en de titel ‘Beste vakman ter wereld’. De Technische Installatiebranche is trots op deze Cor van Run (Koudetechniek), Peter Pulles (Metalen Dakdekken), Tonny de Putter (Sanitaire Techniek), Gerrald van Milligen (Telematica) en Barry Kluyt (Woninginstallaties), die na een intensief trainingsprogramma van maanden, zowel gericht op het trainen van vaardigheden als mentaal, nu op het punt staan dit spannende avontuur te starten.

Voorbereiding
Na het winnen van Skills Masters, de nationale kampioenschappen, zijn de kandidaten getraind door hun experts. De experts zijn de toppers uit de branche met een brede en lange ervaring. Zij begeleiden de jonge kandidaten om ze zowel mentaal als vaktechnisch optimaal voor te bereiden op de wedstrijden en de wedstrijddruk. De deelnemers aan deze tweejaarlijkse internationale beroepenwedstrijden zullen voor de ogen van een groot belangstellend publiek en vele internationale experts op hun vakgebied worden beoordeeld op vakmanschap, inzicht, discipline en kennis. De openingsceremonie vindt plaats op 1 september en de wedstrijden eindigen op 6 september met de prijsuitreiking.

Kandidatendorp
De kandidaten worden in Canada gescheiden van de begeleiding van hun experts en verblijven in de Competitors’ Village. Op deze wijze hoopt de organisatie garant te staan voor eerlijke wedstrijdkansen. Maar vooral is het ook de basis voor optimale concentratie en het sluiten van vriendschappen tussen de deelnemers uit verschillende landen te stimuleren. 

Meer informatie over WorldSkills: www.wijgaannaarcanada.nl