ISA brengt tweede collectief naar Industry & Automation

ISA - Intermational Society of Automation- is al jarenlang vaste partner van de beurs Industry & Automation (I&A), die dit jaar plaatsvindt van 5 t/m 8 oktober tijdens de Industriële Week in Jaarbeurs Utrecht. Vaste prik op de beurs is het ISA-95 collectief; een grote oranje tent waar meerdere aangesloten partnerbedrijven zich aan het publiek presenteren. Dit jaar komt ISA met een nieuw collectief naar Utrecht, namelijk ISA99 en 100. Hier draait het om Wireless & Security, actuele onderwerpen als het gaat om industriële automatisering. Pieter van der Klooster, directeur van ISA, gelooft in de kracht van collectieven; "Door gezamenlijke promotie sta je sterker in de markt!"

ISA is een non-profit organisatie die zich met name richt op het oplossen van ingewikkelde automatiseringsproblemen, door hier branchebrede richtlijnen en standaarden voor te leveren. Van der Klooster: “Onze aangesloten partners leveren producten of diensten die hier aan voldoen. Een stukje kennis en kunde dus, iets wat op een beurs altijd moeilijk zichtbaar te maken is. Door zich te verzamelen in een collectief zijn deze bedrijven op de beurs herkenbaar als kenniscentrum.” Om het de bezoeker makkelijk te maken valt het collectief niet alleen op door de behuizing in een knaloranje tent, maar wordt men – op basis van de vraag of het probleem – ter plekke doorverwezen naar de juiste partner(s).

Wireless en Security
De ‘collectieve’ ‘werkwijze rond ISA-95 bleek dusdanig succesvol dat ISA dit jaar met een nieuw collectief naar de beurs komt. Van der Klooster: “We komen dit jaar met een tweede tent naar Utrecht. Hier vinden bezoekers partners die alle ins en outs kennen van ISA-99 en ISA-100. Waar het bij ISA-95 draait om de integratie van kantoor- en productieautomatiseringssystemen, staan bij ISA99 en 100 Wireless en Security oplossingen centraal. ” De veiligheid van computers en hun netwerkomgeving is een hot item volgens Van der Klooster. “Aangezien we op kantoorgebied veel gedaan hebben aan beveiliging hebben hackers het werkveld verlegd naar de industrie. Veel bedrijven blijken potentiële en buitengewoon kwetsbare doelwitten te zijn. Het grootste probleem is nog steeds dat weinig managers zich hier echt van bewust zijn!” Bezoekers die meer over ISA-99 en 100 willen weten moeten tijdens de beurs uitkijken naar een grote zwarte tent.

Gezamenlijke promotie
De keuze voor een tweede collectief is niet zomaar uit de lucht komen vallen; Van der Klooster gelooft in het bundelen van krachten en ziet een duidelijke meerwaarde in het gezamenlijk naar buiten treden van de ISA partners. “In principe ben je er allemaal voor de klant. Uiteraard betekent dat in praktijk dat ook je concullega’s in het collectief kunnen zitten, maar in principe moet iedereen van zijn eigen kracht uitgaan. Op een autoboulevard zitten ook meerdere dealers, maar die trekken in totaal ook meer bezoekers dan ze in hun eentje zouden doen. “Ook de jarenlange samenwerking met beursorganisator VNU Exhibitions Europe is volgens Van der Klooster een bundeling van krachten: “Wij hebben een goede marktkennis en veel praktijkervaring. In combinatie met de expertise van VNU Exhibitions op beursgebied vormt dat een goede combinatie!”

Trainingen en lezingen
In aanvulling op de kennis en know-how van de aanwezige bedrijven binnen de twee collectieven, organiseert ISA op de beurs ook verschillende lezingen en ISA trainingen. Van der Klooster: “Onze belangrijkste beursdoelstelling is het uitwisselen van kennis. De trainingen, lezingen en de aanwezige bedrijven vormen wat dat betreft één kloppend verhaal. Momenteel zijn we druk bezig met de concrete invulling van de lezingen en trainingen, maar deze zullen actueel en uitdagend worden.”

Industriële Week + Fit for the future
De Industriële Week is het grootste evenement In Nederland voor de industrie. Tegelijkertijd vinden vier vakbeurzen plaats; Industry & Automation, Industrial processing. Macropak en Aandrijftechniek; in totaal goed voor meer dan 1000 deelnemers. De Industriële Week – van 5 t/m 8 oktober in Jaarbeurs Utrecht- heeft voor het eerst een centraal thema: Fit for the Future. Met de focus op de toekomst na de recessie legt beursorganisatie VNU Exhibitions hiermee de link naar een positieve, schone industrie met innovatieve producten, oog voor duurzaamheid, efficiency en de match tussen bezoeker en exposant