Internetportaal brengt overheidsaanbestedingen dichterbij

TenderGuide biedt praktische ondersteuning in het oerwoud van procedures.

Veel bedrijven zien op tegen de vaak omslachtige procedures rondom aanbestedingen van overheidsorganisaties. Binnen het MKB is er meestal onvoldoende kennis van deze materie aanwezig, dan wel geen tijd voor gedegen onderzoek. Het gebrek aan vertrouwen dat de eigen onderneming kansrijk kan zijn, speelt ook een grote rol. Hierdoor gaan veel aantrekkelijke opdrachten aan het MKB voorbij.

– fotobijschrift: Ruud Dusseldorp (48), directeur van Dusseldorp Consultancy in Epe en Gerrie Kepser (28), directeur van Kepser Project- & Adviesbureau in Venlo, hebben gezamenlijk het initiatief genomen om aanbestedingen dichter bij het MKB te brengen. Beide organisaties zijn jarenlang actief met het ondersteunen en begeleiden van inschrijvers op (Europese) aanbestedingen. –

TenderGuide wijst de weg bij aanbestedingen
Dit nieuwe internetportaal biedt een houvast bij procedures rondom aanbestedingen en inschrijvingsdocumenten. De voorbereidingstijd, die normaal gesproken hierin wordt geïnvesteerd, kan door gebruik te maken van TenderGuide aanzienlijk worden teruggebracht. Een nieuwe kans, zeker nu het kabinet wil bevorderen dat MKB’ers sneller in aanmerking komen voor aanbestedingen. Bovendien is de overheid, ook regionaal, een betrouwbare doelgroep. Het toegankelijker maken van (Europese) aanbestedingen voor MKB-bedrijven inspireerde de initiatiefnemers Ruud Dusseldorp en Gerrie Kepser. Het resultaat is een internetportaal dat gebruiksvriendelijk, actueel en compleet is en volledig is afgestemd op deze doelgroep. Voor juridische aspecten en ondersteuning wordt samengewerkt met Mr. Suzanne Brackmann die onder andere een periodieke column vezorgt.

Onderscheidend concept
Het signaleren van aanbestedingen is iets wat nu ook al gebeurt. TenderGuide gaat echter veel verder. Door middel van een beveiligde login heeft de gebruiker duidelijk zicht op de lopende inschrijvingen, projecten, afgeronde opdrachten en referenties. Met de zoekmachine van TenderGuide vindt een gebruiker op een eenvoudige wijze alle aanbestedingen voor zijn branche. Deze projectmanagementfunctie is ook voor de acquisitie onmisbaar, aangezien de site een duidelijk beeld geeft van aflopende contracten. Deze openbaring biedt nieuwe kansen!

www.tenderguide.nl