Inschrijftermijn Aandrijftechniek Innovation Awards verlengd

Brancheorganisatie FEDA en het vakblad Aandrijftechniek hebben besloten de termijn voor het inschrijven voor de Application Award 2010 en de Innovation Award 2010 te verlengen. Er blijkt de nodige belangstelling voor te zijn, maar nog niet alle gegadigden konden op tijd hun product of applicatie aanmelden. Reden voor de organisatoren om de sluitingstermijn nu te bepalen op 15 juli 2010.

De Awards zullen voorafgaand aan de vakbeurzen Aandrijftechniek en Industry & Automation, beide onderdeel van de Industriële Week, worden uitgereikt. Ze zijn bestemd voor het meest innovatieve product en de meest innovatieve applicatie op het gebied van aandrijftechniek en industriële automatisering. Het initiatief voor de Awards ligt bij de Federatie Aandrijven en Automatiseren (FEDA), onderdeel van FME-CWM. Het initiatief wordt ondersteund door het vakblad Aandrijftechniek, een uitgave van Eisma Industrialmedia. 

De Applicatie Award 2010 wordt uitgereikt namens de FEDA. De winnende applicatie moet technisch vernieuwend zijn, een korte terugverdientijd hebben, een lagere ‘total cost of ownership’ bieden, procesverbetering opleveren, het resultaat zijn van samenwerking in de keten (fabrikant – distributeur – machinefabriek – eindgebruiker), toepasbaar zijn in en acceptabel voor de beoogde markt en operationeel zijn.

De Innovatie Award 2010 wordt uitgereikt namens het vakblad Aandrijftechniek. De winnende component moet technisch vernieuwend zijn, het laatste jaar zijn geïntroduceerd, duurzaam zijn (laag energieverbruik, geringe afvalstroom, geschikt voor hergebruik), technische vooruitgang bieden en commercieel beschikbaar zijn.

Deelnemers kunnen deelnameformulieren voor beide Awards downloaden vanaf de websites van de FEDA (www.feda.nl) en het vakblad Aandrijftechniek (www.AT-aandrijftechniek.nl).