Algemeen

Hoog Catharijne heeft grootste transparante Led-scherm van West-Europa (Video)

Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht heeft er een eyecatcher van maar liefst 193 vierkante meter bij! De enorme glazen façade van de ingang tegenover Utrecht Centraal Station is volledig bekleed met een transparant LED-scherm. Een unieke techniek, waarbij de lichtinval behouden blijft en men van binnen nog steeds naar buiten kan kijken.

Huzarenstuk
“Het was niet eenvoudig om dit LED-scherm te plaatsen. Er zijn veel nieuwe technieken gebruikt om de transparantie van het LED-scherm zo hoog mogelijk te houden”, zegt commercieel directeur Jacco Zwart van Q-LITE. Het LED-scherm heeft een transparantie van 70%. Dit betekent dat bezoekers in het gebouw naar buiten kunnen kijken, terwijl bezoekers buiten een volledig full colour beeld zien. Er kan ook transparante content op het scherm geplaatst worden, waardoor je deels beeld krijgt en deels nog door het scherm kunt kijken. Dit gaat een unieke beleving geven. De bijzondere vorm van het entreegebouw gaf nog een extra moeilijkheid: Bij een normaal LED-scherm hadden we de raampartij niet volledig kunnen vullen, maar door op maat gemaakte LED-modules te gebruiken konden we de glazen façade met schuine rand volledig inzetten als beeldscherm.

Het transparante LED-scherm in deze vorm is een nieuwe innovatieve techniek die we in 2018 op de markt gebracht hebben, zegt Jacco Zwart. Deze worden voornamelijk in grote kantoorpanden en achter winkelramen geplaatst. Voor de winkelketen Leclerc in Frankrijk mochten we er al meer dan 30 installeren.


Meer nieuws over Algemeen