Bedrijven

HMS Networks neemt Red Lion Controls over

HMS Networks AB, leverancier van industriële informatie- en communicatietechnologie, heeft vorige maand een bindende overeenkomst gesloten met Spectris Group Holdings Limited voor de overname van het Amerikaanse Red Lion Controls, leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. Met deze overname breidt HMS zijn aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt aanzienlijk uit, evenals het productaanbod.

Marcel van Helten (links), CEO Red Lion Controls en Staffan Dahlström CEO HMS Networks.

De overname, waarbij een bedrag van 345 miljoen dollar gemoeid is, zal naar verwachting in de eerste helft van 2024 worden afgerond,

Staffan Dahlström, CEO van HMS: “We zijn verheugd om Red Lion te kunnen verwelkomen in de HMS Networks familie. De bedrijven zijn een geweldige match, zowel op het gebied van producten, geografische aanwezigheid en culturele aspecten. De combinatie van het productportfolio van Red Lion, dat complementair is aan het aanbod van HMS en een beperkte overlap heeft, en de geografische match met Red Lion dat een sterke positie heeft in de aantrekkelijke Noord-Amerikaanse markt en HMS dat zijn kernmarkten in Europa heeft, genereert goede cross-selling mogelijkheden.

Red Lion, met hoofdkantoor in York, Pennsylvania, Verenigde Staten, heeft wereldwijd ongeveer 400 medewerkers, waarvan ongeveer 300 in de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt industriële organisaties over de hele wereld de mogelijkheid om de waarde van data te ontsluiten door het ontwikkelen en produceren van innovatieve en schaalbare producten en oplossingen, waarmee hun klanten real-time data en inzicht verkrijgen voor het verhogen van de productiviteit. De belangrijkste klanten van Red Lion zijn actief in de segmenten fabrieksautomatisering, alternatieve energie, olie en gas, energie- en nutsbedrijven, transport, en water en afvalwater.

Het aanbod van Red Lion concentreert zich rond drie kernproductlijnen:

  • Access producten. Deze productlijn omvat industriële gateways, protocol converters, routers en access points.
  • Connect producten, waarbij Industrial Layer 1 en 2 ethernetschakelaars de belangrijkste onderdelen van deze productlijn vormen.
  • Visualize producten, zoals  Human Machine Interfaces (HMI) en Panel Meters.

Staffan Dahlström hierover: “De ‘Access’ producten van Red Lion passen goed bij de Anybus en Ewon productlijnen van HMS, terwijl de ‘Connect’ producten van Red Lion een toevoeging vormen waar HMS al een aantal jaren naar op zoek is: een sterk Ethernet Switch aanbod met een sterke marktpositie. Tot slot biedt het ‘Visualize’ aanbod van Red Lion nieuwe mogelijkheden voor HMS om het Data Visualization aanbod te verkennen dat steeds interessanter wordt door de centrale rol die het speelt in de industriële automatiseringsomgeving en de mogelijkheid om extra waarde te bieden bovenop het connectiviteits- en netwerkaanbod van HMS.”

Meer nieuws van HMS Networks Benelux
Meer nieuws over Bedrijven