HET Instrument 2010 wordt weer groots als van ouds

Met de RAI in Amsterdam als basis voor de komende jaren.

HET Instrument, de grootste technologiebeurs van de Benelux, vindt in 2010 niet plaats in de Jaarbeurs Utrecht, maar in Amsterdam RAI. Het evenement voor Industriële Elektronica, Industriële Automatisering en Laboratorium Technologie wordt gehouden van 28 september tot en met 1 oktober 2010. Hiermee komt de organiserende branchevereniging FHI, federatie van technologiebranches terug op haar eerdere berichtgeving.

Op 27 mei 2009 meldden FHI en VNU Exhibitions dat zij overeenstemming hadden bereikt over samenwerking tussen de evenementen HET Instrument en De Industriële Week en dat zij die tegelijk in de Jaarbeurs Utrecht zouden gaan organiseren. Bij de uitwerking van die overeenkomst bleek dat beide partijen een verschillende interpretatie gaven aan de samenwerking. Waar de in FHI als voorwaarde hadden gesteld dat hun beurs als zodanig een onafhankelijke positie in de markt moest blijven behouden, bleek VNU Exhibitions uiteindelijk de samenwerking uitsluitend aan te willen gaan op basis van integratie van HET Instrument in één groot ‘fruitschaalconcept’, waarover VNU Exhibitions als parapluorganisatie de regie zou moeten gaan voeren. Gezien de over de jaren opgebouwde internationale positie van HET Instrument en de noodzaak om zelf als exposerende bedrijven gezamenlijk de markt te kunnen blijven bewerken, konden de besturen van de verschillende FHI-branches en het federatiebestuur niet anders dan een dergelijke verkapte overname van de hand wijzen.

Naar Amsterdam
Het grootste technologie evenement in de Benelux verhuist van Utrecht naar Amsterdam. De beurs HET Instrument wordt in 2010 en in elk geval ook in 2012 en 2014 georganiseerd in Amsterdam RAI. Met deze verhuizing komt een einde aan een periode van twintig jaar Jaarbeurs Utrecht. Omdat de eerste editie van het evenement in 1956 ook plaatsvond in Amsterdam, betekent deze stap dat het evenement terug is bij haar oorsprong.

Vakbeurs HET Instrument opgesplitst
HET Instrument, zal in 2010 bestaan uit drie verschillende deelbeurzen. De branches Industriële Elektronica, Industriële Automatisering en Laboratorium Technologie krijgen elk hun eigen show, elk een eigen beursvloer-entree, elk een eigen focus via demo-projecten en elk een eigen seminarprogramma.
Sinds eind augustus vorig jaar is de inschrijving voor HET Instrument 2010 open voor exposanten. Per begin oktober was al ruim twintig procent van de beursvloer definitief gevuld. Daarmee verloopt de inschrijving volgens het schema dat FHI als organiserend branchebureau vooraf had gemaakt.
Bij de presentatie van HET Instrument 2010 werd ook het thema voor de bezoekerscampagne en voor het evenement zelf bekendgemaakt: ‘The Sound of Technology’. Refererend aan de dubbele betekenis van het woord ‘Instrument’, heeft men gekozen voor een associatie met muziek en geluid. De uitwerking krijgt veel variaties in toon.

Lees het complete artikel