Gratis test op RoHS-compliancy tijdens HET Instrument 2010

Bezoekers aan het RoHS-seminar op dinsdag 28 september 2010 tijdens HET Instrument, kunnen hun eigen producten gratis laten testen op RoHS-compliancy. Als importeur in de EU of opdrachtgever van elektronicaproductie bent u ‘producent' volgens de RoHS-directive. Zou u door een inspectie van VROM heenkomen? Een check bij EDAX/Ametek op de stand geeft u inzicht. Om over de volledige RoHS-verantwoordelijkheid geïnformeerd te worden, biedt het seminar alle aanknopingspunten.

RoHS heeft belangrijke gevolgen voor de elektronische toeleveringsketen. Elke schakel van de keten en elke afdeling van het bedrijf dient maatregelen te treffen. De toeleveringsketen is hiervan nog steeds onvoldoende doordrongen. Dit leidt tot ernstige kwaliteits- en betrouwbaarheidsproblemen. De presentatie van IMEC schetst de impact van RoHS op de toeleveringsketen, de mogelijke gevolgen en de te treffen maatregelen.

Harry Roossien van Tonalite haakt in op de betrouwbaarheid van producten. Nieuwe faalmodes gaan domineren, nieuwe testen moeten gedaan worden om dat te onderzoeken. Hoe kunnen we de verschillen in kaart brengen en tot welke ontwerprichtlijnen leidt dat vervolgens? Deze aspecten zullen worden belicht vanuit het reliability- en productperspectief.

Maar natuurlijk wordt u ook de hoogte gebracht van de inspecties door VROM, testen zoals TÜV Rheinland Nederland dat voor u kan uitvoeren en de testmethoden van EDAX.

Contact: Paul Petersen, p.petersen@fhi.nl, (033) 465 75 07.

HET Instrument 2010
Datum: dinsdag 28 september tot en met vrijdag 1 oktober 2010
Locatie: Amsterdam RAI
Website:
www.hetinstrument.nl