Future Technology Day

Voor de allereerste keer wordt op 27 januari aanstaande Future Technology Day georganiseerd bij FHI in Leusden. Organisator is de Development Club, een netwerk van circa zestig technische ontwikkelbedrijven met hoog gespecialiseerde expertise op alle technologische gebieden, in het bijzonder op het gebied van mechatronica, sensoren, embedded software en industrieel ontwerp. Garmt Grommers van Dutch Space, mede-organisator van Future Technology, vertelt.

 

Het is de eerste keer dat dit georganiseerd wordt, hoe is de stuurgroep op dit idee gekomen? Van waaruit is dit idee ontstaan?

“Sinds een aantal jaren probeert de Development Club haar kennis en kunde verzamelt in de diverse lidbedrijven ‘naar de markt’ te brengen. Dat wil zeggen dat we vanuit het samen-sterk principe grotere, uitdagender klussen van grote opdrachtgevers willen binnenhalen die voor de individuele bedrijven anders niet haalbaar zijn. Gegeven de vaak multi-disciplinaire probleemstelling bij innovatieprojecten, kunnen de Development Club bedrijven vaak samen een multi-disciplinaire oplossing bieden. In dat kader zijn er de laatste paar jaar gerichte stappen gezet. OEM-ers werden uitgenodigd om tijdens Development Club events een case in te brengen waarvoor wij in workshopvorm dan een oplossing zochten. Dat werkt op zich goed, maar het bereik is in zo’n verband klein. Aan de andere kant zijn er de grote beurzen met een veel groter bereik, maar is het voor de Development Club veel moeilijker zich te profileren, laat staan dat men snel en concreet tot zaken kan komen. Bovendien moet men op zo’n beurs als standhouder toch vaak een groot bedrag neerleggen en veel menskracht inzetten. Daarom wilden we graag een soort tussenvorm creëren, een kleine ‘marktplaats’ met alleen Development Club bedrijven met OEM-ers als gast die zich qua business vooral op het vlak van voor ons interessante technologie bewegen. Daarbij laagdrempelig en qua deelnamekosten uiterst behapbaar in deze tijden van beperkte middelen.”

Hoe ziet u het voor zich? Hoe gaat het eruit zien?

“Wat mij betreft wordt het letterlijk een soort ‘marktplaats’. Deelnemende DevClub-bedrijven stallen hun waar uit op het plein in het Atrium van het FHI-gebouw waar gasten kunnen ruiken, voelen en proeven van de waar. Daaromheen een soort van doorlopende voorstelling van elevator-pitches waar men kan binnenlopen en in vijf minuten meer kan horen over de toepassing van de diverse producten. Geen lange verhalen, maar to-the-point en nogmaals, laagdrempelig. Een potentiële klant moet in korte tijd kunnen uitvinden of er iets van zijn gading bij zit of niet, zonder dat dat een hele dag kost. En is er een ‘click’, dan zijn er ook een aantal zaaltjes beschikbaar waarin de geïnteresseerde kan plaatsnemen met één of meer DevClub-bedrijven om dan ook concrete zaken te bespreken! Natuurlijk af te sluiten met een toast op de toekomstige samenwerking tijdens de borrel…”

Welke doelgroep willen jullie hiermee aanspreken?

“Het is een doelgroep die op zoek is naar concrete oplossingen voor hun probleem, maar die misschien niet exact weet wat er inmiddels al allemaal te koop is, zelfs onderling worden we nog wel eens verrast door mekaars nieuwe producten! Het is ook een doelgroep die in hun branche voortrekker willen zijn in bepaalde ontwikkelingen en niet schuwen nieuwe dingen te proberen. Maar ook een groep die niet te lang wil hoeven zoeken naar oplossingen en graag naar één loket gaat, hetgeen wij kunnen organiseren.”

Wat maakt dit event zo uniek dat ze juist hier naar toe moeten komen? 

“Zoals gezegd, we gaan met dit event efficiënt om met tijd en geld van zowel de aanbieders als de potentiële klant. Dat willen we ook uitstralen als een kernwaarde van de Development Club. Tegelijkertijd houden we het overzichtelijk en laagdrempelig zodat alle partijen zich ‘thuis’ kunnen voelen en het maximale halen uit deze dag!”

Wat: Future Technology Today; match-making evenement
Waar: FHI, Leusden
Wanneer: Donderdag 27 januari 2011; vanaf 12.00 tot 17.30 uur
Entree: Gratis; op uitnodiging
Aanmelden: via mail naar
b.albersen@fhi.nl