ETOP Innovation Publieksprijs 2011; niet alleen de jury heeft een stem maar ook de beursbezoeker

De ETOP Innovation Award Publieksprijs wordt gelijktijdig met de ETOP Innovation Award Juryprijs uitgereikt tijdens het Elektrotechniek Diner op de eerste dag van de beurs Elektrotechniek. Bij deze prijs gaat het om een door het publiek bepaalde winnaar. Alle bezoekers aan de beurs hebben dus een stem, een stem die u vooraf na aanmelding via internet kunt laten horen.

Wat is de beste jury, een groep geselecteerde specialisten of een breed publiek bestaande uit gebruikers? Bij de ETOP heeft men deze vraag niet durven beantwoorden en heeft men twee prijzen ingesteld voor de beste innovatie van dit jaar. Uit alle inzendingen heeft de jury er al 23 uitgekozen en daarvan 7 genomineerd (zie voor deze 7 genomineerden de juli/augustus editie van e-totaal). Zijn er dus nog 16 over waar ook de bezoekers van de beurs Elektrotechniek samen met de zeven genomineerden over mag oordelen. In het kort laten we de genomineerden voor de publieksprijs in alfabetische volgorde de revue passeren.

Chargepoint
Bent u al klaar voor de toekomst? Chargepoint droomt van duurzaam elektrisch vervoer. Dat maken ze mogelijk door de ontwikkeling van slimme oplaadpunten en een bijbehorende netwerkinfrastructuur om op te laden.
Chargepoint, standnummer 10.D014

DEKRA LED Performance Keurmerk
LED is energiezuinig en gaat in sommige gevallen vele tientallen jaar mee, maar de ene LED-lamp is de andere niet. Er zijn grote verschillen op het gebied van de energie-efficiëntie, lichtstabiliteit, levensduur en veiligheid. DEKRA LED Performance zorgt ervoor dat afnemers van LED-verlichting zich kunnen onderscheiden door een onafhankelijk keurmerk.
DEKRA, standnummer 09.C024

DRAKAFLEX Sun String Collection System
Dit is een speciaal ontwikkeld systeem voor het doorkoppelen en eenvoudig aftakken van zonnepanelen voor zowel in PV-veldinstallaties als in dakinstallaties. Het systeem kan dan ook binnen en buiten gebruikt worden in zowel vaste als in vrije installaties.
Draka Kabel, standnummer 12.B088

Cognex Dataman 500
DataMan 500 kan 1D en 2D codes lezen om zo in diverse industrieën producten te tracken en tracen. Het combineert de kracht van imagescanners met de voordelen van laserscanners. Deze kunnen ingezet worden voor toepassingen die traditioneel voor laserscanners geschikt waren. Toepasbaar voor de retail, distributiecentra en logistieke applicaties.
Isotron Systems, standnummer 08.F060

Camita module
Dit is een Led-lamp bedoeld als vervanging van halogeenverlichting die met een separate driver gevoed wordt.
Jacs. Koopman, standnummer 11.C020

Legrand Services digitale service portal
In het kader van duurzaam contact, heeft LG NL geïnvesteerd in een vooruitstrevend service-portal, met als doel om klanten eenvoudiger te laten voorschrijven, calculeren, software down te loaden en de voorraadstatus te bekijken. Dit portal heeft tot doel om de faalkosten in de keten tot een minimum te beperken.
Legrand Nederland, standnummer 12.C088

Axolute whice digitaal bedieningselement in glas
Dit is een monochrome lijn van My Home besturingselementen voorzien van zes of acht capacitieve toetsen die oplichten bij het aanraken. In deze lijn komen technologie en minimalisme tot elkaar.
Legrand Nederland, standnummer 12.C088

Megaman LED Classic
Door de ontwikkeling van een super efficiënte koeling is Megaman er in geslaagd om LED-lampen te maken die 50% meer licht rondom geven met 50% minder gewicht. Deze LED-lampen zijn overal toepasbaar en lineair dimbaar van 110…10%.
Megaman, standnummer 12.E020

Niko Home Control
Studies tonen aan dat gezinnen tot 10% aan energie kunnen besparen als ze er bewust mee omgaan. Niko Home Control heeft een eco-display waarop bewoners op elk moment van de dag kunnen aflezen hoeveel energie de woning verbruikt en wat de zonnepanelen aan energie opleveren. Zo kunnen ze gemakkelijk bepalen welke toestellen energie verspillen.
Niko Nederland, standnummer 12.D010

LEDVANCE Polybar
Dit is een koppelbaar lichtlijn systeem (tot 20 meter) van high power LED-armaturen voor professionele verlichting van meubels, koven en werkoppervlakken. Ze zijn voorzien van High Power OSRAM OSLON LED’s, beschikbaar in 3 verschillende lengtes (250 mm, 500 mm en 750 mm) en eenvoudige te monteren dankzij de geïntegreerde voeding.
OSRAM Benelux, standnummer 11.C068

Halovolt EMC elektrotechnische installatiebuis
Binnen de reeks Halovolt heeft Pipelife een buis ontwikkeld die voorzien is van een geleidende buitenlaag. Deze laag vormt zo een afscherming voor EM-straling waardoor straling niet naar binnen of naar buiten kan komen. De halogeenvrije buis, die ook leverbaar is als flexibele buis, is in eerste instantie gemaakt om in huis elktrosmog tegen te gaan. Testen moeten nog gaan uitwijzen hoe goed de pijp in industriële installaties zal zijn.
Pipelife Nederland, standnummer 11.C030

PUTkast
Het gaat hier om een ondergrondse montagekast voor beveiligingen en voedingen van openbare verlichting. Deze kan optioneel worden uitgebreid met ruimte voor voedingen ten behoeve van LED-verlichting. Hiermee is het een obstakelvrij alternatief voor verlichtingstoepassingen. Ideaal voor locaties waar geen ruimte is.
PUTkast, standnummer 08.B056

Roombox
Roombox is een geïntegreerde module voor besturing van verlichting, zonwering en verwarming, ventilatie en airconditioning voor ca 100 m2 kantoorruimte. Tevens is het een voeding en bescherming tegen overstroom, aardlek en overspanning. Daarnaast is het een monitor van het energieverbruik per functie. Communicatie met gebouwbeheersysteem loopt via Lonworks of KNX of draadloos via ZigBee.
Schneider Electric The Netherlands, standnummer 08.B040

Syntess Atrium Webselectie
De webselectie van Syntess Software brengt 2 belangrijke werelden bij elkaar. Met de webselectie is het mogelijk artikelinformatie op de website van groothandel/fabrikant op te zoeken en vervolgens de gegevens mee te nemen naar de lokale applicatie Syntess Atrium. Hierdoor komt het tijdrovende lokale artikelbeheer te vervallen.
Syntess Software, standnummer 09.A010

PowerClick-installatieconcept
Het PowerClick-installatieconcept is een voor de woningbouw ontwikkeld flexibel en eenvoudig alternatief voor het decennialang gebruikte centraaldoosprincipe. De complete elektrische installatie bestaat slechts uit bandkabel en connectoren. PowerClick installeren gaat snel en eenvoudig. PowerClick is ook na installatie eenvoudig uit te breiden.
TKF, standnummer 07.E050

3114 / 3100-serie
Type 3114 is een universele meetwaarde omvormer met een inbouwbreedte van 6 mm. Deze unit kan een groot aantal signaaltypen aan: RTD, thermokoppel, potentiometer, spanning en stroom. Instellen gebeurt met een programmeerunit en -display, waarmee eenvoudig herhaald geprogrammeerd wordt. De 3114 zorgt voor meer flexibiliteit en bespaart kast- en magazijnruimte.
Vierpool, standnummer 07.C036

Stemmen
Nadat u zich aangemeld heeft als bezoeker van de beurs, kunt u via internet stemmen op de 16 hiervoor genoemde genomineerden plus de 7 genomineerden van de jury. Op die manier kunnen we er voor zorgen dat het product dat ook breed door de markt gedragen wordt als winnaar uit de bus komt.

Voor meer informatie www.elektrotechniek-online.nl