DNHK-seminars informeren over de Duitse markt

Van een handelsvertegenwoordiging in Duitsland, een succesvolle meeting met Duitsers tot het Duitse incassorecht: de seminars van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) bieden uitgebreide informatie met betrekking tot verschillende vragen over het zakendoen in het buitenland.

De Handelskamer heeft onlangs het programma voor de tweede helft van 2010 gepubliceerd. “We willen hiermee vooral kleine en middenstandsondernemingen bij hun activiteiten in het buurland ondersteunen”, zegt Marlies Komorowski, eventmanager bij de DNHK. Een klassieker in het programma is “PR in Duitsland” op donderdag 23 september 2010 in Valkenburg. Het seminar gaat in op de vaak vele over het hoofd geziene verschillen met de PR in Nederland. Alles over “Personeel vinden en aanstellen in Duitsland” leren ondernemers op woensdag 13 oktober in Zwolle. Ook komen onderwerpen aan bod als “Boekhouding en belastingen in Duitsland” op woensdag 10 november in Arnhem, “E-mail-communicatie en telefoneren met Duitsers” op donderdag 2 december in Meppel of “Contracten met Duitsers” op dinsdag 7 december in Amsterdam. De seminars vinden verspreid door het hele land plaats. Nieuw in het programma dit jaar is Groningen. Daar biedt de DNHK op dinsdag 21 september het seminar “Etiquette voor Duitsland” en op donderdag 25 november “Marketing en beurzen in Duitsland” aan.
De prijs voor een dagseminar bedraagt 349 euro, seminars van een halve dag kosten 199 euro. DNHK-leden ontvangen exclusief 20 procent korting op de deelnamekosten. Het complete DNHK-seminarprogramma is te vinden op de website www.dnhk.org/seminars.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer, Marlies Komorowski, (070) 311 4156, m.komorowski@dnhk.org