Beurzen, congressen, seminars, events
Bierbrouwen 2.0
Eind september 2024 is er weer de WoTS, de beurs waar veel te zien is voor de procesindustrie. Hier een lekkermakertje. In het seminarprogramma van de beurs is een lezing opgenomen over bierbrouwen. Brouwen met technologie van vandaag de dag – bierbrouwen 2.0 zogezegd.
De World of Industry, Technology & Science (WoTS) biedt de bezoekers en de exposanten alle mogelijkheden om kennis over te dragen, zichzelf te presenteren en gezamenlijk oplossingsgericht vooruit te kijken. Hier komt onlosmakelijk het sociale aspect van een vakbeurs naar boven: de borrel met daarbij de lezing over Bierbrouwen 2.0. Bier bestaat uit vier ingrediënten: water, mout, hop en gist. Al eeuwen verstaat de mens de kunst om van deze vier basis ingrediënten bier te brouwen. Aan het proces is niets veranderd, maar technologie maakt dit wel gemakkelijker. Tot niet zo heel lang geleden moest elke stap handmatig worden voorbereid. Brouwerijen werkten meer op gevoel dan op basis van concrete meetgegevens. Tijdens de lezing, waaraan verschillende bedrijven een bijdrage leveren, wordt uitgelegd waarom meetgegevens als temperatuur, druk, flow en niveau belangrijk zijn en hoe ze in de besturing van het proces hun taak vervullen. Nieuwsgierig en/of dorstig geworden? Dan kan men zich aanmelden voor een bezoek aan de World of Industry, Technology & Science en het seminar Digitalisering: Gebruik & Visualisatie van Data over Bierbrouwen 2.0 op 27 september.