Belgische vakbeurs voor elektrotechnische industrie en installatiebranche

VNU Exhibitions Europe lanceert voor het eerst de beurs Elektrotechniek België. Deze zal plaatsvinden van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 april 2010 in Tour&Taxis te Brussel. De eerste editie van deze Belgische vakbeurs richt zich op de industrie en installatiebranche.

“Tijdens Elektrotechniek 2007 in Jaarbeurs Utrecht bleek dat er veel interesse is vanuit de markt voor de Belgische bezoeker,” zegt projectmanager Irene Moon. “Om de behoefte te toetsen is op basis hiervan onderzoek gedaan onder potentiële bezoekers, de industrie en de installateur.” Uit beide onderzoeken blijkt dat een ruime meerderheid (70 %) zich oriënteert via beurzen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. De helft van de potentiële bezoekers werkzaam binnen de industrie (53 %) geeft aan dat zij zeker de beurs zullen bezoeken indien Elektrotechniek in Brussel wordt georganiseerd. Bijna 60 % van de installateurs staat positief tegenover een dergelijke vakbeurs. “Voor ons een duidelijk signaal om Elektrotechniek ook in België te organiseren”, zegt Moon.

De eerste reacties van potentiële bezoekers zijn positief. Department Manager van Fabricom-GTI Van den Eynden zegt: “Een beurs zoals Elektrotechniek bestaat voor onze sector panelenbouw nog niet in België. Wij zullen de beurs absoluut bezoeken.” Ook hoogspanningsverantwoordelijke van Dupont de Nemours Mechelen, Van der Roost constateert: “De beurs Elektrotechniek in Nederland is een zeer complete en geslaagde beurs waar veel nieuwe ontwikkelingen worden getoond. In België is hier zeker vraag naar, omdat wij momenteel geen branchebrede beurzen hebben.”

Op Elektrotechniek België worden alle noviteiten op het gebied van elektrotechnische aandrijvingen en apparatuur tentoongesteld. Ook zullen er bedrijven zijn die zich richten op industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, elektronische beveiligingssystemen, opwekking, transport, opslag en distributie van elektrische energie, gebouwbeheersystemen en domotica, installatiemateriaal, verlichting en componenten voor antenne-inrichtingen, telematica en netwerkinstallatie. Naast een representatief aanbod van de branche wordt er een seminarprogramma voor de bezoekers samengesteld.

Openingstijden Elektrotechniek België
Dinsdag 27 tot en met donderdag 29 april 2010
Dinsdag en woensdag van 10.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 10.00 tot 17.00 uur
Locatie: Tour & Taxis in Brussel
Interesse in deelname? Surf naar
www.elektrotechniekbelgie.be.