Bedrijven

Handel en samenwerking

B2B-platforms Conrad nu ook op TraceParts

Ruim vijf miljoen geregistreerde leden, werkzaam bij 1,3 miljoen bedrijven in vrijwel alle industriële sectoren, hebben via TraceParts, een  CAD-contentplatform, gratis toegang tot miljarden 2D-tekeningen, 3D CAD-modellen en productinformatiebladen. Daar zijn nu ook bouwkundige gegevens van producten uit het Conrad-assortiment bij gekomen.

Ontwerprelevante gegevens voor producten uit het Conrad-assortiment zijn nu ook beschikbaar op het TraceParts CAD-inhoudsplatform.

“Een aanbieder van oplossingen moet naar zijn klanten luisteren, hun behoeften kennen en daarnaar handelen. Zeker in een tijd waarin flexibiliteit en efficiëntie belangrijker zijn dan ooit, is het voor een bedrijf van essentieel belang om buiten de gebaande paden te denken en op zoek te gaan naar synergie en partners, en niet te proberen om alles in eigen beheer te ontwikkelen. Daarom hebben we besloten de knowhow van TraceParts te gebruiken om onze klanten in alle fasen, vanaf ontwikkeling en planning tot bouw, te voorzien van precies die gegevens die ze nodig hebben voor hun projecten”, aldus Ralf Bühler, CEO van Conrad Electronic.

Dynamische weergave van het Conrad-assortiment
Met deze nieuwe service onderstreept Conrad zijn duidelijke focus op de zakelijke markt. Zakelijke klanten die bij TraceParts zijn geregistreerd, hebben nu toegang tot de productcatalogus van Conrad, die voortdurend dynamisch wordt bijgewerkt. Begin mei zijn er al meer dan 110.000 producten beschikbaar, en er komen elke dag nieuwe producten bij. Er zijn gegevens over onder andere de volgende productcategorieën: elektromechanische componenten, passieve componenten, actieve componenten, automatisering, gebouwtechniek en voedingen. De informatie bevat onder andere CAD-gegevens en andere technische informatie over producten van bekende fabrikanten als Siemens, Phoenix Contact, Molex en TE Connectivity.

Rechtstreeks bestellen via TraceParts
Toegang tot de modellen, tekeningen en gegevens voor bouw en ontwikkeling met MCAD, ECAD, PCB, CAE en BIM is niet het enige voordeel van onze samenwerking met TraceParts. “We richten ons uiteraard ook op het vereenvoudigen van het inkoopproces. Geregistreerde bedrijven kunnen op traceparts.com dus niet alleen gratis gegevens en bestanden downloaden. Ze kunnen daar ook rechtstreeks bij Conrad een persoonlijke offerte aanvragen.zo licht Ralf Bühler toe.

Meer nieuws van Conrad Electronic Benelux B.V.
Meer nieuws over Bedrijven
Meer nieuws over Handel en samenwerking