Bedrijven

Altair neemt Metrics Design Automation over voor de halfgeleidermarkt

Altair heeft het Canadese softwarebedrijf Metrics Design Automation overgenomen. Dit bedrijf levert simulatie-as-a-service voor het simuleren van de elektronische functies en ontwerpverificatie van halfgeleiders.

De DSim simulatiesoftware van Metrics gecombineerd met Altair’s Silicon Debug Tools, levert een geavanceerde simulatieomgeving op, met ‘best-in-class’ simulatie- en debug-functionaliteit voor de halfgeleidermarkt. Dit cloudgebaseerde aanbod heeft de potentie om de markt te transformeren door hoogwaardige ontwerptools zowel betaalbaarder als toegankelijker te maken voor bedrijven die hun simulaties willen opschalen om de ontwerpcycli te versnellen.

Tegenwoordig brengt de ontwerpverificatie van geïntegreerde schakelingen (IC) hoge kosten met zich mee omdat er soms honderden of zelfs duizenden licenties nodig zijn om chipsimulaties uit te voeren. Tevens draaien deze tools meestal op desktopcomputers en zijn ze niet cloud-native of cloud-enabled.

De oplossing van Altair en Metrics biedt de flexibiliteit om als desktop-app, op de eigen servers of in de cloud te draaien en kan zeer grote regressies uitvoeren, waarbij men alleen betaalt voor het daadwerkelijk gebruik. Het ondersteunt System Verilog en VHDL RTL voor digitale circuits gericht op applicatiespecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC’s) en field programmable gate arrays (FPGA’s). Hierdoor zijn simulaties gelijktijdig en grootschalig uit te voeren, waardoor zowel veel tijd als kosten uit de traditionele ontwerpcyclus worden gehaald.

DSim komt beschikbaar via Altair One, de cloudinnovatiegateway van Altair, waar het tevens voor gebruik op een desktop te downloaden zal zijn.

“Door onze best-in-class software te combineren met de cloudgebaseerde simulatie-as-a-service van Metrics, kunnen we onze EDA- en halfgeleiderklanten baanbrekende technologie leveren”, zegt James R. Scapa, Altair’s oprichter en CEO. “Altair is uniek in het vermogen om simulaties te combineren met onderscheidende technologie voor workload- en workflowoptimalisatie. Daarmee zijn we de beste partner voor bedrijven die innovatieve tools en modellen voor het leveren van resources omarmen in deze zeer gespecialiseerde industrie, waar veel op het spel staat. Klanten hebben nu meer keuze in ontwerpverificatie.”

“We zijn er trots op dat we als eerste op de markt zijn met ons innovatieve ontwerpverificatie en bedrijfsmodel voor de halfgeleiderindustrie”, aldus Joe Costello, executive chairman van Metrics. “Door ons aan te sluiten bij Altair kunnen we groeien en een alternatieve optie bieden, of het nu op de desktop, op eigen servers of in de cloud is. Voor alle engineers die een flexibele, moderne, nauwkeurige en snelle oplossing zoeken voor ontwerpverificatie die echt schaalbaar is.”

Meer nieuws van Altair
Meer nieuws over Bedrijven