Aftredend FHI-voorzitter Van den Broek geridderd

Marcel van den Broek, voorzitter van FHI, federatie van technologiebranches, is door Hare Majesteit koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, spelde de groepsdirecteur van het medisch technologische concern Mediq NV de bijbehorende versierselen op. De minister verraste Van den Broek hiermee tijdens het federatiecongres van FHI dat hij voor de laatste keer als voorzitter leidde. Bij deze gelegenheid, op 26 november in Sociëteit De Witte in Den Haag, werd bekend dat Eric van Schagen, CEO van Simac Techniek, Van den Broek per 1 januari opvolgt als federatievoorzitter van FHI en als hoofdbestuurslid van MKB-Nederland.

van den Broek was van 1996 tot 2006 lid van het bestuur van de FHI-branche voor Medische Technologie, waarvan zes jaar als voorzitter. In januari 2006 verwisselde hij die functie voor die van federatievoorzitter van heel FHI.
Namens de federatie van technologiebranches was Van den Broek ook hoofdbestuurslid van MKB-Nederland.

Zowel binnen FHI als via MKB-Nederland wist de branchevoorman de betekenis van de kenniseconomie en de positie van de technologiebedrijven voor het voetlicht te krijgen, zowel in de markt als in het Haagse circuit.
Tegelijkertijd inspireerde hij als bestuurder beide organisaties tot verscheidene professionaliseringsslagen. 

FHI, federatie van technologiebranches
www.fhi.nl