Advantech kondigt aquisitie van DLoG GmbH aan

Advantech, IPC en eAutomation fabrikant, kondigde onlangs de overname aan van 100% van de aandelen van DLoG GmbH uit Augusta Technologie AG (ABE1.FF) voor € 12,85 miljoen. De voorwaarden van deze transactie zijn goedgekeurd door de Advantech en Augusta raad van bestuur.

DLoG GmbH werd opgericht in 1985 met haar hoofdkantoor in München, Duitsland. Het bedrijf bestaat uit 75 medewerkers, onder andere werkzaam binnen Design, R&D, Sales en Marketing. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van robuuste industriële computers en is de nummer 3 speler in Europa met een marktaandeel van 19,3%. In 2008 behaalde DLoG een omzet van € 18,5 miljoen, gevolgd door € 13 miljoen in 2009 als gevolg van de wereldwijde economische crisis. Het bedrijf ligt op schema om opnieuw te groeien in 2010, hetgeen tot uiting komt in eerste kwartaal boekingen en facturering gekenmerkt door gestage en optimistisch momentum.
Door deze overname zal Advantech sterke punten van beide partijen integreren tot een wereldwijde marktleider in de industrietak van voertuig computer gebruik. Naast de huidige leidende marktpositie van DLoG en de focus op Europa zullen beide partijen gezamenlijk de Aziatische en Amerikaanse markten verder ontwikkelen. Na de overname zal het bedrijf worden omgebouwd tot Advantech-DLoG om de synergie van de integratie te weerspiegelen. In de toekomst zal Advantech-DLoG zich richten op vier in-vehicle computing markten: PartnerPlan, Heavy Duty, stationaire toepassingen en Fleet Management.

Advantech CEO KC Liu stelt: “DLoG beschikt over geavanceerd Duits vakmanschap, onderscheidt zich in kwaliteit, design en architectuur in de Europese markt. Ik waardeer de prestatie van het huidige DLoG management team in de in-vehicle computing business ten zeerste. Na de overname zal de huidige DLoG CEO, Hans-Peter Nüdling Advantech-DloG blijven leiden.”

Hans-Peter Nüdling zegt: “Zowel Advantech en DLoG zijn experts in de industriële in-vehicle computers. We zijn gedreven in het ontwikkelen van complete productlijnen, zijn in staat hogere kwaliteit en betere dienstverlening te leveren. Deze overname zal ook helpen DLoG uit te breiden van de huidige Intralogistiek en Heavy Duty segmenten naar de sterke punten van Advantech namelijk stationaire toepassingen en Fleet Management. Bovendien is het plan om synergie te realiseren binnen sales, R&D en productie van beide partijen. Advantech-DLoG zal ruime mogelijkheden hebben om ODM diensten aan te bieden aan belangrijke klanten. Het verkoopnetwerk van Advantech zal in staat zijn met Advantech-DLoG agressief door te dringen binnen markten in de VS en Azië. Advantech-DLoG zal zich positioneren in de voorhoede van de industriële in-vehicle computing.
“KC Liu gaat verder: “De continue tevredenheid van DloG’s huidige klanten is de allereerste prioriteit voor Advantech-DLoG. Om deze tevredenheid te waarborgen, zullen we zorgvuldig de stabiliteit van de DLoG supply chain behouden na de overname, evenals de eco-partners en het klantenservice model.”