Opleidingen/Onderwijs

7e plek voor TU/e op nieuwe Europese ranglijst van technische universiteiten

De TU/e neemt plaats 7 in op de afgelopen vrijdag in Brussel bekendgemaakte EngiRank. Dit is een nieuwe ranglijst voor de ruim tweehonderd technische universiteiten in de EU. Op de deelgebieden Materials Engineering, Chemical Engineering en Medical Engineering haalt de TU/e zelfs respectievelijk plaats 2, 3 en 4.

De EngiRank is gebaseerd op een groot aantal indicatoren, die de makers halen uit bestaande, erkende databases, zoals Scopus en het EPO Worldwide Patent Statistical Database. De indicatoren liggen op het terrein van onder meer onderzoek, innovatie en internationalisering. Op innovatie, waarin de EngiRank onder meer kijkt naar samenwerking met de industrie en patenten, haalt de TU/e zelfs de derde plek van alle universiteiten in de lijst.

Stevige positie
“Deze ranglijst bevestigt dat we een stevige positie hebben in de Europese top van technische universiteiten, en dat we zeker op het gebied van innovatie en samenwerking vooroplopen”, zegt Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e. “Het is een mooi resultaat en ik ben trots op onze plaatsen op de deelrankings.” Rector Silvia Lenaerts vult aan: “Met deze topscores op gebied van onder meer materials engineering kunnen we nog verder bouwen aan ons onderzoeks- en innovatiebeleid in samenwerking met andere excellente onderzoekers en onze partners in de Brainportregio.”

EuroTech
EngiRank wordt gemaakt door twee Poolse overkoepelende hoger-onderwijsorganisaties in samenwerking met uitgever van wetenschappelijke literatuur Elsevier. De EuroTech-partneruniversiteiten van de TU/e doen het ook goed in de nieuwe ranglijst. Zo staat de Technical University of Denmark (DTU) op plaats 1 en de Technical University of Munich (TUM) op 4.


Meer nieuws over Opleidingen/Onderwijs